Yalova'dan Kısa Kısa

Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman Ramazan Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Salman, mesajında, paylaşma, yardımlaşma ve maneviyatı güçlendiren 11 ayın sultanı ramazan ayını, ülke ve dünya Müslümanları olarak geride bırakmanın hüznü içinde olunduğunu belirtti.

Dünya coğrafyasında yaşanan olumsuzlukların herkesi üzdüğünü belirten Salman, şunları kaydetti:
"Filistin'de yaşanan üzücü gelişmelerin ardından buruk bir ramazan bayramı yaşayacak olmanın üzüntüsü içerisindeyiz. Paylaşma, yardımlaşma ve maneviyatı güçlendiren 11 ayın sultanı ramazan ayını geride bırakarak bayrama ulaştık. Bu vesilesi ile birlik, beraberlik, kardeşlik, sevgi, hoşgörü, vefa ve hatır duygularını tüm İslam Alemi olarak bir kez daha yaşamalı ve yaşatmalıyız. Bayram süresince Zabıta ve İtfaiye ekiplerimiz ile şehir mezarlığında ziyaretleriniz için personellerimiz sizlerin hizmetinde olacaklar. Bu duygu, düşüncelerle başta siz değerli hemşehrilerimin ve İslam aleminin huzurlu bir ortamda bayram geçirmesini diliyor, mübarek Ramazan Bayramı'nı kutluyorum.''
- Şehir mezarlığında bayram temizliği
Yalova Belediyesi tarafından şehir mezarlığında yapılan temizlik ve düzenleme çalışmaları tamamlandı.
Bayram günlerinde vatandaşların ziyaret akınına uğradığı şehir mezarlığı, ramazan bayramı öncesi temizlendi.
Ekipler mezarlık içerisindeki yabani otları temizleyip, çeşme, yol, mezar sıralarında bakım ve yenileme çalışması yaptı.
Öte yandan, mezarlıkta bayram boyunca yaşlı vatandaşların mezarlık içi ulaşımının sağlanması için hizmet araçlarının da görev yapacağı bildirildi.

Kaynak: AA