Öğrencileriı Ösym Tepkisi

Pazarcık Anadolu SağŸlık Meslek Lisesi'nden mezun olan 47 öğŸrencinin, ǖSYM sistemindeki isim değŸişŸikliğŸi nedeniyle herhangi bir üniversiteye yerleşŸemediğŸi iddia edildi.

Okul Müdürü Hanifi şžişŸik, AA muhabirine yaptığŸı açıklamada, öğŸrencilerin mağŸduriyetlerinin sistemden kaynaklandığŸını savundu.
Bazı okulların adının Anadolu SağŸlık Meslek Lisesi olması gerekirken sistemde SağŸlık Meslek Lisesi olarak geçtiğŸini, bunun da tercih sonrası öğŸrencileri zor durumda bıraktığŸını dile getiren şžişŸik, "ǖğŸrencilerimiz tercihlerinde sistemsel hatadan dolayı sıkıntı yaşŸadı. ǖSYM'nin sınav sonuçlarını açıklamadan önce durumu dilekçeyle ilettik. Ama şŸu ana kadar bir gelişŸme olmadı" dedi.

şžişŸik, mağŸduriyetin sadece Pazarcık ilçesiyle sınırlı kalmadığŸını, Türkiye'nin bir çok il ve ilçesinde aynı sorunla öğŸrencilerin mağŸdur olduğŸunu ileri sürdü.
ǖğŸrenciler adına açıklama yapan Dilara DoğŸan ise 418 puan aldığŸını ve üniversiteye yerleşŸtirilemediğŸini söyledi.
Sistemden kaynaklanan sorundan dolayı kendilerinden daha az puan alan kişŸilerin yerleşŸtirildiğŸini iddia eden DoğŸan, "O kadar emek verdik ama mağŸduruz. Zaten bizim yerleşŸmelerde önceliğŸimiz var. Fakat benden düşŸük puanlarla diğŸer okuldaki arkadaşŸların yerleşŸmesi bizleri çok üzüyor. Sistemdeki bir isim değŸişŸikliğŸini yapmıyorlar, bizim böyle yıllarımız yeniliyor. Yetkililerin bu mağŸduriyetimizi gidermesi için gerekeni yapmalarını istiyoruz" diye konuşŸtu.
Durumu BaşŸbakanlık İletişŸim Merkezi'ne de (BİMER) bildirdiklerini dile getiren DoğŸan, zor durumda öğŸrencilere çözüm bulunmasını istedi.
ǖğŸrenci velilerinden Mesut EdişŸ de okulun tabelada Anadolu SağŸlık Meslek Lisesi olarak geçmesine rağŸmen sistemde SağŸlık Meslek Lisesi olarak geçtiğŸi için çocuklarının zor durumda kaldığŸını kaydetti.

LJocukların tercihlerini yaptığŸını ve sonucun hüsran olduğŸunu dile getiren DoğŸan, mağŸduriyetin giderilmesi için destek istedi.
 
Kaynak: AA