Başbakan Yardımcısı Arınç, Bursa'da (2)

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Biz başarısızsak, yaptıklarımız hiç de göze görünmüyorsa, niçin biz iki seçmenden birinin oyunu alıyoruz? En son yüzde 50 oyu, 21 milyon 500 bin oyu, Bursa'da yüzde 53,5 oyu millet bize niçin verdi? Kaşımız gözümüz için mi? Hayır. Hizmetimiz için verdi" dedi.

Arınç, AK Parti Bursa İl Başkanlığınca Atıcılar Spor Kompleksi'nde düzenlenen iftarda yaptığı konuşmada, Yüksek Hızlı Trenin (YHT) Ankara-İstanbul etabının dün hizmete alındığını hatırlatarak, şu anda 3,5 saate, yakın zamanda da 3 saatte Ankara'dan İstanbul'a gitmenin mümkün hale geleceğini söyledi.

YHT'nin bir ayağının Bursa'ya döndürüleceğini anlatan Arınç, "Hiçbir aksama yok, merak etmeyin. Bugünlerde birileri soru önergeleriyle, gazetelere yaptıkları açıklamalarda, Bursa etabında sorunlar olduğunu, yeni maliyetler çıktığını ifade ediyor. Yüksek yatırımda böyle şeyler olabilir, bunlar doğaldır ama işin sorumlusu bir arkadaşınız olarak söyleyeyim, Allah'ın izniyle her şey zamanında halledilecektir" diye konuştu.

Arınç, Türkiye'nin ulaşımda 12 yıl öncesine göre önemli mesafeler katettiğini vurguladı.
Tek şeritli yollara mahkum bir Türkiye'nin 12 sene öncesinde kaldığını dile getiren Arınç, 12 yılda 19 bin 800 kilometre bölünmüş yol yaptıklarını ifade etti.

Çevre yolu projelerinin de hızla sürdüğünü bildiren Arınç, şöyle devam etti:
"Paramız var, yapıyoruz. Aklımız var, yapıyoruz. Halkımızın buna ihtiyacı var, yapıyoruz. Ulaşım olmazsa ekonomi güçlenmez, iç turizm de canlanmaz. Ulaşım olmazsa zamanın bereketi gider. O yüzden ekonominin can damarı olan yollara ayrı bir önem veriyoruz. Yetmez, demir yolu ulaşımını da teşvik etmemiz lazım. Çünkü demir yolu ulaşımı hem ucuz, yük taşımada da ayrıca çok önemli bir imkan."
- "Bu oyları parayla satın almıyoruz"
Bülent Arınç, göreve geldiklerinde 16 olan havalimanı sayısını da 46'ya yükselttiklerine değinerek, eskiden yılda 1 milyon olan hava yoluyla seyahat eden kişi sayısının 70 milyona ulaştığını aktardı.
Sağlık, eğitim, enerjiyle beraber yaptıklarının hükümetin başarı hanesinde yer aldığını, 12 senenin karnesinin "yıldızlı pekiyi"lerle dolu olduğunu anlatan Arınç, "(Hayır öyle değil) derseniz siz yanılırsınız. Onlara şunu söylemek gerekir; 'Biz başarısızsak, yaptıklarımız hiç de göze görünmüyorsa, niçin biz iki seçmenden birinin oyunu alıyoruz? En son yüzde 50 oyu, 21 milyon 500 bin oyu, Bursa'da yüzde 53,5 oyu millet bize niçin verdi? Kaşımız gözümüz için mi? Hayır. Hizmetimiz için verdi. Takdir edildik ki millet bize oy verdi. Biz bu oyları parayla satın almıyoruz, millete hizmetimizin karşılığı olarak alıyoruz" ifadesini kullandı.

- "İstemezükçü grup..."
Arınç, Bursa'da bir "istemezükçü" grup olduğunu söyledi.

Onların, her hayırlı işin önüne geçmek için mahkeme önünde ellerinde dilekçelerle beklediğine dikkati çeken Arınç, şunları kaydetti:
"(Bugün hava güzel) dersiniz, 'Neresi güzel, bak sıcak, 30 derece olacakken 29 derece olmuş.' Yürütmeyi durdurma talebiyle idare mahkemesine koşarlar. Onların da böyle bir alışkanlığı var. Ne yapalım, onlar da olacak, biz de olacağız. Hizmetler devam edecek. 'Şu işi yapalım, bak ne kadar güzel bir iş, hem ekonomik hem faydalı hem hayırlı.' 'İyi ama orası olmasın.' 'Peki neresi olsun? Sen bana bir yer göster?' 'Hayır, hiçbir yer olmasın.' O zaman uzaya mı çıkalım? Bunu nerede yapacağız. Bunu yapmamız için Bursa'da yer bulmak çok zorlaştı. O yüzden bazı fedakarlıklara hepimizin katlanması lazım. Buna 'maslahat' derler. Maslahat, toplumun menfaati ise toplumun menfaatinin olduğu yerlerde bazı şeyleri görmezsiniz, onu başka bir şekilde telafi edersiniz ama 'istemezük' diye ortaya çıkarsanız, bu olmaz, olmayacak. İnşallah zannediyorum ki bazıları ideolojik saplantılardan kurtulurlar, Bursa'nın önünü açmak için artık hizmet edenlere yardımcı olurlar."
(Sürecek)
Kaynak: AA