Ateşkese ek süre

İsrail ile Filistinli direniş hareketleri arasında yapılan 12 saatlık insani ateşkes, 4 saat daha uzatıldı.

Ateşkese ek süre
Beyaz Haber ekibinden Tahir Sarıkaya ve kameraman Serkan Çinier, Filistin'de yaşanan ateşkesin ardından son durumu izleyicilere aktardı.

Filistinli direniş grupları ve İsrail arasında başlayan 12 saatlik ateşkes, bölgede nisbi bir sakinliği beraberinde getirdi. Gazze'deki sağlık ekipleri ise saldırılara maruz kalan bölgelerden onlarca ceset çıkardı.

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında şu ana kadar bin Filistinli hayatını kaybetti.


12 saatlik geçici ateşkes yürürlüğe girmesinin ardından halkın sokaklara çıktığı görüldü. Ateşkesin üzerinden 25 dakika geçmesinin ardından bölgede hayatın normale döndüğü, İsrail saldırılarında hasar gören elektrik ve su hatlarının onarımına başlandı.

İsrail Güvenlik Kabinesi'nin onayından sonra, Gazze'deki Filistinli direniş hareketleriyle bugün yapılan 12 saatlık insani ateşkes, 4 saat daha uzatıldı.

Gazze'de fiili olarak görevine devam eden eski Filistin hükümeti İçişleri Bakanlığı ise bölge sakinlerini geçici ateşkes sürecinde azami derecede dikkatli olmaları yönünde uyararak, halktan bombalanan bölgelere yaklaşmamalarını istedi.

Sivil savunma ekiplerinin ve ambulansların, çatışmalarda hayatını kaybedenlere ve yaralılara ulaşmak için bölgede çalışmalara başladığı belirtildi.

Bu arada İsrail Güvenlik Kabinesi'nin bu akşam Gazze saldırısı ve ateşkes önerilerinin ele alınacağı bir toplantı düzenleyeceği belirtilirken, söz konusu ateşkesi uzatma kararına ilişkin Filistinli direniş hareketlerinden bir açıklama yapılmadı.