Karabük'ten Kısa Kısa

Karabük Valisi Orhan Alimoğlu ve Karabük Belediye Başkan Rafet Vergili, 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Alimoğlu, mesajında, demokratik yönetimin vazgeçilmez unsurlarından olan basınının, kamuoyunun en önemli bilgi edinme kaynaklarından biri olduğunu belirtti.

Türk basınının tarihin her döneminde halkın gözü, kulağı ve sesi olduğunu vurgulayan Alimoğlu,"Anadolu basınının güç şartlar altında çalıştığı ve birçok zorlukla mücadele ederek yayın hayatına devam ettiği herkesin malumudur. Yaygın basının tamamlayıcısı olan yerel basının güçlü olması, görevini rahat bir ortamda ve güven içinde ifa etmesi tüm basının yararına olacaktır. Tüm basın mensuplarının bayramını kutluyorum" ifadesini kullandı.
Rafet Vergili de mesajında, sosyal hayatta basının çok önemli bir yeri olduğunu bildirdi.
Tüm dünyadaki gelişmeler hakkında basın üzerinden bilgi sahibi olduklarını aktaran Vergili, mesajında şunları kaydetti:
"Toplumun doğru bilgilendirilmesi çok büyük bir öneme haiz olduğu gibi, bunu mümkün kılabilmek için de özgür bir basına ihtiyaç vardır. İçinde bulunduğumuz bilişim çağı, kitle iletişim araçlarına çeşitlilik, bilgi akışına ise hız kazandırmıştır. Tüm basın mensuplarının bayramını en kalbi duygularımla kutlar, sevgilerimi sunarım."
-Şehit ve gazi yakınlarının istihdam edilmesi
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Durmuş Ali Daldallı, şehit ve gazi yakını 28 kişinin istihdam edildiğini bildirdi.
Daldallı, yaptığı yazılı açıklamada, Terörle Mücadele Kanunu kapsamında şehit ve gazi yakınlarının, Devlet Personel Başkanlığınca kamu kurum ve kuruluşlarına atama kuralarının noter huzurunda yapıldığını belirtti.

Türkiye genelinde 3 bin 527 kişinin faydalandığı bildiren Daldallı, kentte 28 şehit ve gazi yakının atamasının gerçekleştirildiğini vurguladı.
-AK Parti Karabük İl Başkanı Saylar'a ziyaret
Merkez Mahalle Muhtarlar Derneği Başkanı İbrahim Harmanbaşı ve yönetim kurulu üyeleri, AK Parti Karabük İl Başkanı Timurçin Saylar'ı ziyaret etti.
Harmanbaşı, burada yaptığı konuşmada, göreve yeni atanan Saylar'a ve ekibine hayırlı olsun ziyaretinde bulunduklarını belirterek, başarılar diledi.
Saylar ise, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, göreve geldikleri günden itibaren durmadan çalıştıklarını kaydetti.

Herkesi kucaklayacaklarını ifade eden Saylar, şöyle konuştu:
"Önümüzde cumhurbaşkanı seçimleri var. Bu konuda çok yoğun çalışıyoruz. Başbakanımızın Cumhurbaşkanı olmasını istiyoruz. Bunu da hak ettiğini düşünüyorum. Sizlerden bu konuda destek bekliyoruz. Muhtarlarımıza kapımız her daim açık."
Kaynak: AA