Asistan Hekimlerden İş Bırakma Eylemi

İçel Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde görev yapan asistan hekimler, emeklerinin karşılığını alamadıkları iddiasıyla bir süre iş bırakma eylemi yaptı.

Tıp Fakültesi Hastanesi poliklinikleri girişinde toplanan asistan hekimler, bir hafta önce de aynı gerekçeyle yaptıkları bir günlük iş bırakma eylemi sonrası sorunlarının çözülmediği gerekçesiyle eylemlerini tekrarladı. Ellerinde "Taşeronlar köle değildir", "Köle değil sağlık çalışanıyız" yazılı pankart tutan asistan hekimler, sloganlar attı, oturma eylemi gerçekleştirdi.
Grup adına açıklama yapan Arzu Senem, bundan önceki eylemlerde kendilerini görmezden gelenlere, sorunlarını bir kez daha hatırlatmak için bu eylemi gerçekleştirdiklerini belirtti.

İçel halkına gece gündüz fedakarca hizmet ettiklerini vurgulayan Senem, "Halkın olan bu hastanenin halka hizmet vermesi için sorunlarımızı, hastanemizin yeni yerine taşınması nedeniyle hep öteledik ancak bu sorunlar performansımızı olumsuz etkileyeme başladı ve mutsuz yüzlerle sağlık hizmeti vermeye bizleri zorladı" diye konuştu.

Kurum ve şirket yöneticilerinin iş bırakma kararından dolayı çalışanlara baskı uyguladığını iddia eden Senem, şunları söyledi:
"İşten atmak, tutanak tutmak ve tehdit etmek gibi yapılan bu baskılar, tüm çalışanlarımız için çaresiz yöntemlerdir. Bizler tıp fakültesi çalışanları, ücretlerdeki adaletsizliğin yanında çığ gibi büyüyen sorunların bir an önce çözüme kavuşmasını talep ediyoruz. Bu emek mücadelesinde sorunlarımızı ve sıkıntılarımızın çözülmesi adına güç birliği yaptık. Sorunları ötelemek ve sıkıntıları sadece konuşmak istemiyoruz. Bizler çözüm istiyoruz."
Asistan hekimlerden Burcu Gürbüz de yöneticilerden çözülmesini istedikleri 11 sorunun yer aldığı metni okudu.
Konuşmaların ardından grup halay çekti. Eylemin gün boyu süreceği belirtildi.
Kaynak: AA