Tbmm Genel Kurulu

AK Parti Artvin Milletvekili İsrafil Kışla, CHP'nin Hopa'daki olayları sahiplendiğini, cesaretlendirdiğini ve bu olaylar üzerinden siyasi rant devşirmenin peşine düştüğünü ifade ederken, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, olaylara karışan CHP'lilerin isimlerini yarına kadar vermemesi halinde Kışla'yı müfteri ilan edeceğini söyledi.

TBMM Genel Kurulu, Başkanvekili Sadık Yakut başkanlığında toplandı.
AK Parti Osmaniye Milletvekili Suat Önal, gündem dışı konuşmasında İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırısına değinerek, vahşetin İsrail-Filistin meselesi olmaktan çıktığını, İsrail ile insanlık arasındaki meseleye döndüğünü söyledi.

İsrail'in insanlık suçu ve soykırım işlediğini dile getiren Önal, "Ramazan'da Anadolu'da top atılınca insanlar iftara, Gazze'de top atılınca şehadete koşuyor" dedi.

Vicdanı olan herkesin dünyayı hiçe sayan İsrail'e tepki vermesi gerektiğini vurgulayan Önal, "Vahşete duyarsızlık ve tarafsızlık zulme ortak olmaktan başka bir şey değildir. Ninnilerle uyuması gereken bebeklerin kurşunlarla susturulduğu dünyada susanlar alçaktır" diye konuştu.

AK Parti Artvin Milletvekili İsrafil Kışla da Hopa'da iftar düzenleyen İnsani Yardım Vakfı'na (İHH) yönelik saldırıya değindiği gündem dışı konuşmasında, saldırıyı kınadı.
Hopa'da 2011 seçimi öncesinde de bir grup militanın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın otobüsüne taşlı saldırıda bulunduğunu anımsatan Kışla, "Bu çirkin saldırıdan hep utanç ve mahcubiyet duydum. Artvinli her yerde insani meziyetleriyle takdir toplarken, Hopa'daki 50-60 kişilik gözü dönmüş aşırı sol militanlar Artvin'e bu mahcubiyeti yaşatmıştır. Ne yazık ki CHP bu olayları sahiplenmiş, cesaretlendirmiş ve bu olaylar üzerinden siyasi rant devşirmenin peşine düşmüştür" diye konuştu.

İHH'nın dünyadaki en büyük düşmanının İsrail olduğunu ifade eden Kışla, "İHH'yı terörist örgütlere yardım eden örgüt diye gösterme gayretine giren İsrail ve yerli işbirlikçilerinin bildirilerinin Hopa'da dağıtılması olayların perde arkasında kimlerin olduğunu gösteriyor. Kin ve nefret dolu, halkı isyana teşvik eden bildiri, paralel yapının lojistik desteğiyle hazırlanmıştır. Hopa üzerinde gizli bir el tarafından oyun oynanmak isteniyor" dedi.

Sataşma gerekçesiyle söz isteyen CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, "Bu bir sataşma değil, çirkin bir iftira. Eğer o saldırıların içinde bir tane CHP yöneticisi, alelade parti üyesi varsa ve siz bize bu isimleri verirseniz gereğini yaparız. Veremezseniz bütün CHP ailesinden özür dilemeniz gerekir. Yarına kadar bu isimleri vermezseniz sizi müfteri ilan edeceğim" diye konuştu.

CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir de kışlalardaki sorunları dile getirdi.
TSK bünyesinde 465 bin yükümlünün askerlik yaptığını anlatan Demir, en önemli sorunlardan birinin asker intiharları ve ölümleri olduğunu söyledi.

Bu şekilde hayatını kaybedenlerin şehit sayılmadığına dikkati çeken Demir, astsubaylar ve resen emekli olanların sorunlarının çözümü için de çaba harcanması gerektiğini dile getirdi.
Kaynak: AA