Şehitkamil’de Yaz Okulu Eğitimi Başladı

Şehitkamil Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Mithat Paşa Sosyal Tesisinde ilköğretim öğrencilerine yönelik yaz okulu eğitimi başladı.

Şehitkamil’de Yaz Okulu Eğitimi Başladı
Yıl boyunca okulda işledikleri dersleri tekrar işleme fırsatı bulan çocuklar bilgilerini her zaman taze tutuyor.
ŞEHİTKAMİL BELEDİYESİNE BAĞLI SOSYAL TESİSLER YAZ KAPSAMINDA ÇOCUKLARIN EĞİTİMİNE DEVAM EDİYOR
Yıl içerisindeki faaliyetlerine yaz döneminde de devam eden Şehitkamil Belediyesine bağlı sosyal tesisler yaz kapsamı içerisinde çocukların eğitimine devam ediyor. Mithat Paşa Sosyal tesislerinde Yaz Okulu süresince ilköğretim okulu öğrencileri eğitim almaya başladı.

Yıl boyunca okulda işledikleri dersleri tekrar işleme fırsatı bulan çocuklar, hem bilgilerini yeniliyor hem de önümüzdeki yıl işleyecekleri dersleri, işleme fırsatı buluyor. Mithat Paşa Sosyal Tesisi yaz okulu eğitimine katılan öğrenciler, “Buraya önümüzdeki dönemde ders notlarımızı düzeltmek için geliyoruz. Öğretmenlerimiz bize Türkçe, Fen Bilgisi, Matematik ve Sosyal Bilgiler gibi dersler anlatıyorlar. Öğretmenlerimiz bizlerle çok iyi şekilde ilgileniyorlar, dersleri çok iyi şekilde anlatıyorlar. Bunun içinde öğretmenlerimize çok teşekkür ediyoruz. Şehitkamil Belediye Başkanımız Rıdvan Fadıloğlu’na da böylesine güzel bir Sosyal Tesisi bizlere kazandırdığı için çok teşekkür ediyoruz” dediler.

KURSUMUZDAKİ EĞİTİMLER GÜZEL BİR ŞEKİLDE DEVAM EDİYOR
Mithat Paşa Sosyal Tesisi Anaokulu Öğretmeni Cansu Bağlar ise, “Yaz kursunda birinci önceliğimiz burada bulunan anaokulu öğrencilerinin yakınlarıydı. Abileri, ablaları veya kuzenleri olabilirdi. Bu çocukların en küçüğü ikinci sınıf en büyüğü ise sekizinci sınıfa gidiyor. Biz bu çocukların dersleriyle yani bütün karne dersleriyle birebir ilgileniyoruz. Hepsinin seviyesine göre tek tek dersler veriliyor. Onlardan yine hiçbir şekilde ücret talep edilmiyor ve öğrencilerimize elimizden gelenin en iyisini yapmaya gayret gösteriyoruz. Bunun yanı sıra biz bu çocuklarımızla sürekli karşı karşıya kalıyoruz. Bu yüzden çocukların kişisel gelişimleri konusunda da davranışları, konuşmaları, adap ve ahlak gibi kişisel gelişimlerine de değiniyoruz. Onlar içinde yardımcı olmaya çalışıyoruz. Kursumuzdaki eğitimler güzel bir şekilde devam ediyor. Ailelerimizin talepleri yoğun bir şekilde devam ediyor. Şehitkamil Belediye Başkanımız Rıdvan Fadıloğlu’nun destekleriyle Mithat Paşa Sosyal Tesisi olarak çocuklarımızın eğitimleri konusunda elimizden gelenin en iyisini yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Kaynak: İHA