'Kıymet Teyze'Nin Park Mücadelesi

Edirne'de, Kıymet Peker'in iş makinesinin önüne oturarak imara açılmasını engellediği park alanıyla ilgili bilirkişi raporu hazırlandı.

Edirne Bölge İdare Mahkemesinin aldığı yürütmeyi durdurma kararı çerçevesinde hazırlanan bilirkişi raporunda, alanın ticari alan olarak kullanılamayacağı belirtildi.
Belediye Başkanı Recep Gürkan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kıymet teyzenin verdiği mücadelenin haklılığının bilirkişi raporuyla da kanıtlandığını söyledi.

Mahkeme sürecinin tamamlanmasının ardından arsayı yeniden park haline getireceklerini belirten Gürkan, şöyle konuştu:
"Belediye başkanı seçildiğim ilk gün, mahallesindeki çocuk parkına inşaat yapılmak istenen Kıymet teyze, kepçenin önüne oturarak bir mücadele başlatmıştı. Ben de mazbatamı daha almadan ona destek vermiştim. Parkın betonlaşmasına izin vermeyeceğimizi söylemiştik. Mahalle sakinleri de konuyla ilgili dava açmıştı. Belediye başkanlığı olarak herkesin hukukunu korumak zorundayız. Mahkemenin ne diyeceğini beklemeye başlamıştık. Bilirkişi raporu geldi. Rapor bu alanın ticari alan olarak kullanılamayacağı yönünde ama son söz mahkemenin."
Gürkan, mahkeme sürecinin devam ettiğini ifade ederek, Kıymet Peker'in gönlü olmasa da mahkeme sonucunda parka "Kıymet teyze" adını vereceklerini kaydetti.

Kaynak: AA