Belediyeden İsrail Boykotu

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, "Trabzon Büyükşehir Belediyesi olarak tesislerimizde ve etkinliklerimizde İsrail'e ait ürünleri boykot ediyoruz" dedi.

Gümrükçüoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de insanların barış ve huzur içinde ramazanı geçirirken Filistin'de insanlık suçu işlendiğini söyledi.

İsrail'in savunmasız ve masum insanları katlettiğini ifade eden Gümrükçüoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Dünya bu duruma seyirci kalmaktadır. Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan dışında dünyada hiçbir ülke lideri bu katliamın durdurulması için ciddi gayret göstermemektedir. Çocukları, kadınları, yaşlıları, sivilleri öldüren anlayışın dünyadan silinmesini istiyoruz. İnşallah bu mübarek ramazan ayında dualarımız kabul olur."
Gümrükçüoğlu, herkesi birlik ve beraberliğe davet ettiğini de vurgulayarak, şunları kaydetti:
"Dünya kamuoyunun birlik ve beraberliği temin olursa katliamının önüne geçilmiş olur. Bu Allah'tan duamızdır ve duanın dışında şu anda Filistin için Trabzon halkından İsrail mallarını boykot etmelerini istiyoruz. Trabzon Büyükşehir Belediyesi olarak tesislerimizde ve etkinliklerimizde İsrail'e ait ürünleri boykot ediyoruz. Belediye olarak İsrail mallarını almayacağız ve tüketmeyeceğiz. Halkımızın da aynı hassasiyeti göstereceğine olan inancımı ifade ediyor ve 'Filistin için İsrail mallarını kullanmayalım' diyorum."

Kaynak: AA