Tunceli'de Piknikçilere Uyarı

Tunceli Orman İşletme Müdürü Özcan Yüksel, piknik yapan vatandaşları uyardı.

Yüksel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, vatandaşlardan havaların ısınmasıyla serinlemek için gittikleri piknik alanlarında çevreyi kirletmemelerini ve orman yangınlarına sebebiyet verecek şekilde ateş yakmamalarını istedi.
Yüksel, şunları kaydetti:
"Tunceli halkı gerçekten çevre konusunda çok hassas ama bazen piknik yaptıkları yerlerde çöplerini bırakabiliyorlar. Bu konuda biraz daha hassas davranmalarını rica ediyoruz. Hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte orman yangınlarının görülme riski de arttı. Bu nedenle vatandaşlarımızı ormanlık alanlarda ateş yakmamaları veya sigara izmaritlerini iyice söndürmeden atmamaları konusunda uyarıyoruz."
İl merkezinde bulunan kent ormanının da düzenli olarak temizlenip güvenliğinin sağlanması için çalışma başlattıklarını belirten Yüksel, "Buranın düzenli temizlenmesi için bir personel, güvenlik için de iki orman muhafaza memuru görevlendirdik. Burada piknik yapmak isteyen veya festival zamanında çadır kurmak isteyen vatandaşlarımızın rahat etmeleri için müdürlük olarak gereken her şeyi yapacağız" diye konuştu.

Kaynak: AA