Memurlar Çuval Giyerek 'torba Yasa'yı Protesto Etti

Türk Büro-Sen'e bağlı Büro Çalışanları Sendikası İçel Şubesi üyeleri, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülmekte olan Torba Yasa'ya yeni eklenen 82. madde ile 2577 sayılı İdari Yargılama Usulü Kanunu'nun 28. maddesine eklenen kanunları, 'torba yasa' yazan çuvalların içine girerek protesto ettiler.

Memurlar Çuval Giyerek 'torba Yasa'yı Protesto Etti

Öğle saatlerinde maliye binası önünde bir araya gelen memurlar, sloganlar atarak değiştirilmek ve eklenmek istenen yasa maddelerine tepki gösterdiler. Memurlardan bazılarının, üzerinde 'torba yasa' yazan çuvalların içine girmesi ise ilginç görüntüler oluşturdu. Üyeler adına açıklamalarda bulunan Büro Çalışanları Sendikası İçel Şubesi Başkan Yardımcısı Mustafa Güven, "'Kamu görevlileri hakkında tesis edilen atama, görevden alma, göreve son verme, naklen veya vekaleten atama, yer değiştirme, görev ve unvan değişikliği işlemleriyle ilgili olarak verilen iptal ve yürütmenin durdurulmasına ilişkin mahkeme kararlarının gereğini yerine getirmeyen kamu görevlisi hakkında ceza soruşturması ve kovuşturması yapılamaz ancak disiplin hükümleri saklıdır' ifadesinin yer aldığı yasa değişikliği maddesiyle yargı kararlarının yerine getirilmesi idarenin keyfiyetine bırakılmış idare karşısındaki yargı kararlarının kesinliği ve uygulama zorunluluğu ortadan kaldırılmıştır. Tasarıya eklenen madde hükmü kendi içinde çelişkili olduğu gibi kamu görevlilerinin hüküm niteliğindeki yürütmeyi durdurma, talep etme hakkını da ortadan kaldırmaktadır" dedi.

Yapılmak istenen düzenlemenin anayasa ve uluslararası sözleşmeye aykırı olduğunu iddia eden Güven, "Bu bir garabet düzenlemesidir. Mahkemeyi kazanan memurun kaderi bürokratın iki dudağı arasındadır. Türkiye Kamu-Sen ve Türk Büro-Sen olarak, Torba Yasa'da görüşülen memurun iş güvencesine göz diken bu tasarının yasalaşması halinde tüm Türkiye'de 450 bin mensubumuz ile iş bırakacağımızı, yasa tasarısının çekilmesi ve memurun iş güvencesinin korunması için her platformda mücadele edeceğiz" diye konuştu.

Kaynak: İHA