Geçim Derdi, Sıcak Soğuk Dinlemiyor

Termometrelerin 40 derece civarında dolaştığı Ödemiş’te üretici ve esnaflar adeta sıcağa meydan okuyarak ekmeklerini kazanmaya devam ediyor.

Geçim Derdi, Sıcak Soğuk Dinlemiyor

İşi gereği tüm gün fırın veya ocak karşısında olan esnaflar gibi tüm gün güneş altında tarladan işçiler oldukça zor şartlar altında ekonomik mücadele veriyor. Ödemiş esnaflarından bıçakçı Hasan Ayhan, “Bizim işimiz oldukça tehlikeli bir meslek. Neredeyse sıfır hata ile bütün gün aynı tempoyla çalışman gerekiyor. Bu sıcak havalara orucun da eklenmesi beni epey zor durumda bırakıyor. Allah oruç tutan herkese yardım etsin” dedi.

Demircilikle geçimini sağlayan Deniz Boran ise, “Her ne kadar eskisi gibi ocak ve örsle demircilik mesleğimi bugünlere getirememiş olsam da ürünlerin çeşitliliğin artması ve dükkanın küçük olması da beni bu sıcak Ramazan aylarında epey zorladı. Ürünlerin çeşitliliği ve dükkanın küçük olması nedeniyle birçok ürünü tek tek dışarı çıkartıyor ve dükkanı kapatırken tek tek içeri alıyoruz. Sıcak Ramazan aylarında yalnızca bu işi yapmak bile güç." diye konuştu

Günde binlerce ekmek ve Ramazan aylarına girdiğimiz günlerde binlerce pide çıkaran Uysal Fırının sahibi Mehmet Uysal ise, “Ramazan ayında ekmek ihtiyacı iki katına çıkıyor. Oda sıcaklığı 50 dereceye yaklaşırken bizler,300 derece sıcaklıktaki fırının karşısında günde yaklaşık 8-9 saat ter döküyoruz. Ama bu ekmek parası kazanmamıza engel değil. Ramazan sıcaklarında da ekmek parası kazanmaya devam” dedi.

Kaynak: İHA