Esnaf ve Sanatkarlar İftar Yemeğinde Buluştu

Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'ne (KONESOB) bağlı odaların başkanları, TESK Başkanı Bendevi Palandöken'in de katıldığı iftar yemeği programında bir araya geldi.


KONESOB tarafından düzenlenen iftar yemeği programına Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken ve birliği bağlı oda başkanları katıldı.

İftar yemeğinin ardından kısa bir konuşma yapan Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ali Osman Karamercan, oda başkanlarıyla iftar yemeğinde bir araya gelmekten dolayı mutlu olduğunu dile getirdi. TESK Başkanı Bendevi Palandöken ise, "İlk önce sayın Başbakanımız daha sonra da çatı adayı olarak adlandırılan değerli Cumhurbaşkanı adayımız, adaylığı açıklanmadan önce Türk Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonumuzu ziyaret ederek bizim fikirlerimizi sordular. Ziyaretlerden önce de siyasi parti liderlerimiz gelip bizim Cumhurbaşkanlığı ile ilgili görüşlerimizi aldılar. Dolayısıyla seçimlerin ardından artık ülkemiz halk tarafından seçilen cumhurbaşkanının yönetimiyle devam edecek. Ağustos ayında turları başlayacak ve neticelenecek olan cumhurbaşkanlığı seçimi, tahmin ediyorum ki bundan sonraki yeni Türkiye’ye yakışır bir nitelikte olacaktır. Gerçekten insanların huzur ve mutluluğu insanları kucaklayan ve ülkenin Avrupa normlarını yakalatabilecek yeni dönem başlangıcı olacaktır” şeklinde konuştu.

Ramazan ayının en önemli özelliğinin ise insanları bir araya getirdiğini söyleyen Palandöken, “Ramazan ayında insanların birbirine karşı sevgi, saygı, huzur, birbirlerinin eksiklerini tamamladığı, birbirlerine destek verdikleri, birbirlerini hatırladıkları büyüklerini sofralarına davet edip, küçüklerini sevindirdiği gündür. O kadar önemli ki bugün artık zenginle fakirin arasında olan köprü o kadar muazzam bir hal alır ki, veren el ile alan eller arasındaki münasebetin kimsenin görmeyeceği ulvi ve eksikliklerin tamamlanacağı gündür. Tabi bu ramazanın sonu da bayramla taçlandırılır” diye konuştu.

Kaynak: İHA