Düzce Parmaklarınızın Ucunda

Düzce Üniversitesi ile Düzce İl Kültür Turizm Müdürlüğü’nün ortaklığı, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı’nın (MARKA) desteğiyle “Let’s Trip Düzce” adı altında Düzce Mobil Şehir Turu projesi hayata geçirildi.

Düzce Parmaklarınızın Ucunda

Proje gelişim süreci hakkında bilgi veren Teknoloji Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Serdar Biroğul, Ülkemizin 2023 vizyonunda yer alan turizm hedeflerine katkı sağlamak amacı ile bu projeyi hayata geçirdiklerini vurgulayarak “MARKA’nın doğrudan desteği ve Düzce İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile ortaklaşa Let’s Trip Düzce Düzce Mobil Şehir Tur Rehberi projesini hayata geçirmeye çalıştık. İstanbul’dan görsel tasarım ve projeler konusunda fikir sahibi Çağdaş Kara, turizm alanında çalışmaları olan Mert İnanır ve birçok uzmanla beyin fırtınası yaptıktan sonra şu anki proje konumuzu Yrd. Doç. Dr. Ayhan Nuri Yılmaz ile birlikte belirledik ve bunu gerçekleştirebilmenin yol haritasını oluşturmaya çalıştık” diye ifade etti.

Sözlerine “İlimizin turizm hedefleri arasında yer alan 1 Milyon turist hedefine ulaşması için böyle bir projeyi hayata geçirdik” şeklinde devam eden Biroğul, “Bu uygulama ile ilimizin tanıtımın yapılmasını ve var olan işletmelere akıllı telefon kullanıcılarının sadece tek bir tuşu ile ulaşabilmelerini hedefledik. Asıl amacımız; şehrimize gelecek olan veya şehrimizde bulunan kişilerin gezme, yemek yeme ve bu tür planlarını yapmalarında yardımcı olmaktı. Bu sayede işletmeler kendilerini uygulamayı kullanan kişilere açmış, dolayısıyla birçok kişiye erişebilme imkânı bulmuştur. Böylelikle şehrimizin turistik alanda gelişmesi, işletmelerin gelirlerinin ve bilinirliklerinin artması, farkındalık yaratıp kendi standartlarını oluşturması veya gelişmelerine katkı sağlamayı amaçladık” dedi.

Projeyi diğer iller için de yapmayı planladıklarını belirten Biroğul, “Uygulamamız aslında daha büyük başka projelerin ilk adımını oluşturmaktadır. Bu projenin ve yazılımın ihtiyaçlar analizlerinin çok daha detaylı yapılmasından sonra ek geliştirmeler ile birlikte ülkemizin diğer illeri için de yapmayı hedefliyoruz. Bu doğrultuda Düzce ilimizin bu uygulamada örnek şehir olmasından gurur ve sevinç duyuyoruz. Let’s Trip olarak adlandırdığımız projemizin ilimiz için özel ismini Let’s Trip Düzce olarak belirledik” diye konuştu.

Son olarak projeyi ürünleştirme sürecinde ciddi adımlar attıklarını belirten Yrd. Doç. Dr. Biroğul, İstanbul’dan Wizbu yazılım firması ile birlikte Üniversite-özel sektör iş birliği protokolü oluşturmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA