Annesini öldürdü ama çok mutlu!

İstanbul Adalet Sarayı’nda annesi Hanime Aslan ve annesinin koruma polisini öldüren Dursun Zehir’in olaydan hemen sonra “Annemi öldürdüm çok mutluyum” dediği iddia edildi.

Annesini öldürdü ama çok mutlu!
Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nın giriş kapısında babasından boşanan annesi Hanime Arslan ile yanındaki koruma polisi Emrah Taşdemir'i öldüren 20 yaşındaki Dursun Zehir ile babası Hızır Zehir'in tutuklu yargılandığı 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen 2. duruşmada, tanıklar dinlendi.

Tanık polis memuru Arif Birol, olay anında lavaboda olduğunu ve silah sesini torpil sesi sandığını söyledi. Patlayanın silah olduğunu barut dumanından anladığını ve sütunun arkasına geçip zanlıya silahını çektiğini anlatan Birol, “Sanık Dursun Zehir, silahını yere bırakıp teslim oldu. Karakola götürürken'Kim o' diye sordum. Bana,'Annemi öldürdüm, çok mutluyum' dedi. Bu sırada dudakları titriyordu” dedi.

‘Babam serbest bırakılsın'

Ölen Aslan'ın boşandığı eşi Hızır Zehir'in kız kardeşi Birsen Bir de verdiği ifadesinde, “Olaydan 1 saat sonra evime geldi.'Dursun 3 kişiyi vurdu' dedi.'Teslim ol' dedim. Sonra teslim olacağını söyledi ve gitti” diye konuştu. Hakimin “Eğer ağabeyinin öldürmediğini düşünüyorsan neden teslim olmasını istiyorsun” sorusuna ise Bir, “İfade vermesi için dedim” yanıtını verdi.

Son tanık olarak dinlenen 13 yaşındaki M.S.Z., ise mahkeme salonunda zor anlar yaşadı. Annesi mezarda, babası ve ağabeyi cezaevinde olan Z., uzun süre ağlayınca Aslan ve Taşdemir'in avukatları çocuğun dinlenmesinin doğru olmadığını söyledi. Ancak sanıkların avukatları,'Tek delilimiz' diyerek ısrarla çocuğun dinlenmesini istedi. Velayetinde olduğu annesi öldüğü için babası Hızır Zehir'in ailesinin yanında yaşayan M.S.Z., babasının serbest bırakılmasını talep etti. Z., “Ben duruşma salonuna babamla girdim. Annemi gördüm ama konuşmadım. Beni yurda bıraktığı için ona kızgındım. Babam bana'Konuş' dedi. Ağabeyimi de telefonla arayarak,'Annen zayıflamış, kavga çıkarma sakın' dedi” diye konuştu. Mahkeme Dursun ve Hızır Zehir'in tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.