Rıfat Kartal Huzurevinde İftar

HacıbektaşŸ ilçesi Rıfat Kartal Huzurevi'nde iftar programı düzenlendi.

HacıbektaşŸ Kaymakamı Yusuf Güni, düzenlenen programda yaptığŸı konuşŸmada, huzurevi sakinlerinin yalnız olmadıklarını her zaman yanlarında olduklarını ifade etti.

Güni, iftar yemeğŸinin HacıbektaşŸ için önemli bir güne denk geldiğŸini belirterek, "Bugün Hz. Ali efendimizin şŸaadet yıl dönümüne rastlaması ayrı bir anlam ifade etmektedir. Hz. Ali efendimizi burada sizlerle birlikte bir kez daha dualarımızla saygıyla anıyoruz, ruhu şŸad olsun. YaşŸlılarımıza her fırsatta onların mutlu olabileceğŸi ortamlar hazırlamaktayız. Amacımız onlara yalız ve sahipsiz olmadıklarını hatırlatarak,moral vermektir. YaşŸlılara saygı Allah'a saygıdır, onları incitmeyelim" ifadelerini kullandı.
Rıfat Kartal Huzurevi'nin artan taleplere karşŸılık yetersiz kaldığŸını aktaran Güni, önümüzdeki günlerde Avanos'ta huzurevi inşŸaatına başŸlanacağŸını söyledi.
HacıbektaşŸ müftüsü Esat Yapıcı da, Hz. Ali'nin şŸaadet mertebesine ulaşŸtığŸının yıl dönümü olduğŸunu vurgulayarak, "Ramazanın 17.günü yaralanıyor ve 21.günü şŸaadet mertebesine ulaşŸıyor. Bugün bizim için çok anlamlı. Burada yaşŸlılarımıza, büyüklerimize bir katkıda bulunabilirsek kendimizi şŸanslı hissedeceğŸiz. İftar yemeğŸine katkıda bulunan HacıbektaşŸ esnafına saygılarımı sunuyorum" diye konuşŸtu.
Programa, HacıbektaşŸ Belediye BaşŸkanı Alirıza SelmanpakoğŸlu, Cumhuriyet BaşŸsavcısı Adem Bilgin, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İsmail YoldaşŸ,, Kozaklı Müftüsü Rahmi YiğŸit, Rıfat Kartal Huzurevi Müdürü Mustafa Okgerman, daire müdürleri ve ilçe esnafı katıldı.

 
Kaynak: AA