Koruyucu Ailelere İftar Yemeği

Menteşe ilçesinde Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından koruyucu ailelerine iftar yemeği verildi.

İlçedeki bir restoranda düzenlenen yemeğe, Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer ve eşi Fatma Dilek Güvençer, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ali Akkuzu, İl Müftüsü Abdurrahman Koçak, Menteşe Kaymakamı Zeki Arslan ile koruyucu aileler katıldı.

İl Müftü Yardımcısı Hüseyin Küçükoğlu tarafından yapılan yemek duasının ardından konuşan Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer, koruyucu aileleri "Mübarek insanlar" diye nitelendirdi.
Güvençer, koruyucu ailelerin ramazan ayında büyük bir sevap işlediklerini belirterek, şöyle konuştu:
"Hemen çevremizdeki Müslüman kardeşlerimizin sıkıntıları, çektiği eziyetler zulmetler karşısında da boynumuz bükük. Onlar için Allah'tan yardım dilemek gibi bir mükellefiyetimiz var. Keşke birer mazlum Müslüman durmanın ve birer mazlum Müslüman olarak Allah'a sığınmanın ötesinde gerçek birer insan Müslüman olarak birşeyler yapabilseydik. Ama bugün gücümüz sadece izlemek üzülmek ve Allah'a sığınmaya yetiyor."
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ali Akkuzu, amaçlarının her çocuğun aile ortamında büyümesini sağlamak olduğunu söyledi.

Görevlerinin çocuklara hizmet etmek olduğunu anlatan Akkuzu, şöyle konuştu:
"Önemli olan çocuklarımıza aile odaklı hizmettir. Eğer bu mümkün değilse şartlarımızın tutmadığı durumlarda çocuklarımızı talep edilen ailelere vermektir. Bakanlığımızın hedefi 2014 yılı sonuna kadar Türkiye genelinde yuvaların hepsinin kapatılması ve ev ortamına taşınmasıydı ancak biz Muğla'da bu hedefi 1 Mayıs 2013 itibarıyla yıllardır hizmet veren çocuk yuvalarımızı hizmet dönüşümü kapsamında kapatarak ilimiz Menteşe, Fethiye, Kavaklıdere ve Yatağan ilçelerimizde olmak üzere toplam 20 çocuk evini çocuklarımıza kavuşturduk."
Akkuzu, Muğla'daki çocuk evlerinin kapasitesinin 126 olduğunu, ancak çocuk evlerinde 82 çocuğun kaldığını açıkladı.

Diğer çocukların koruyu ailelerin yanında kaldığına değinen Akkuzu, "1 Ocak 2013 tarihinde ilimizde 9 koruyucu aile yanında 10 çocuğumuz varken bugün 19 koruyucu aile yanında 26 çocuğum sevgi ortamında büyütülmektedir. 42 ailemiz ise koruyucu olmak için beklemektedir" dedi.

Yemekte Vali Güvençer, en uzun süre ve en yeni koruyu ailelere plaket verdi.
Kaynak: AA