Egeliler İftarda Bir Araya Geldi

Gaziantep Egeliler Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği (GEFEDER) Gaziantep’te yaşayan Egelileri iftarda bir araya getirdi.

Egeliler İftarda Bir Araya Geldi

Gaziantep Üniversitesi Seyir Tepe Restoran'da düzenlenen iftar yemeğine; Gaziantep Üniversitesi Rektör Yardımcısı Cahit Bağcı, Sanko Üniversitesi Rektörü Ahmet Sınav, GEFEDER Başkanı Mezine Sarıkaya ve çok sayıda dernek üyesi katıldı.

İftar yemeğinin yenilmesinin ardından bir konuşma yapan GEFEDER Başkanı Mezine Sarıkaya, bu tür organizasyonlarla Gaziantep’te yaşayan Egelileri kaynaştırmaya çalıştıklarını ve bir araya getirmeyi amaçladıklarını belirtti.

Hemşehri derneklerinin ötekileştirmekten ziyade birleştirici bir özelliğinin bulunduğunu kaydeden Sarıkaya, hemşehri dernekleri sayesinde yok olmaya yüz tutan gelenek ve göreneklerin yaşatılmaya çalışıldığını ifade etti.

Sarıkaya, iftar yemeğine katılan Egelilere iştiraklerinden dolayı teşekkür ederek benzer organizasyonlara devam edeceklerini de sözlerine ekledi. Sarıkaya’nın konuşmasının ardından derneğin faaliyetleri slayt halinde katılımcılara izletildi.

Programa katılan Egeliler, sıcak çaylarını yudumlayarak samimi sohbetler kurdu ve birbirleriyle tanıştı.
Kaynak: İHA