Ukrayna'dan Dünyaya Çağrı

Ukrayna Parlamentosu Başkanı Aleksandr Turçinov, dünya kamuoyunu "terörizmi yok etmek için Ukrayna'ya askeri yardım yapmaya" çağırdı.

Ukrayna Parlamentosu Basın Bürosu'ndan yapılan açıklamaya göre Turçinov, uluslararası terörün sınır veya millet tanımadığını kaydederek, terörizmin sadece Ukrayna veya Ukrayna halkına değil tüm dünyaya tehdit oluşturduğunu belirtti.

Turçinov, bu yüzden terörü yok etmenin tüm çağdaş dünyanın ortak görevi olduğunu belirterek, "Bunu ne kadar çabuk yaparsak o kadar fazla insanın hayatını kurtarmış oluruz" dedi.

Turçinov, Rusya'nın Ukrayna'ya karşı askeri saldırganlığını arttırarak daha da küstahlaştığını ve her defasında daha güçlü füze sistemlerini kullanarak artık 10 bin metre yükseklikteki hedefleri de vurabilecek hale geldiğini ileri sürdü.
Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırganlığının başlamasından bu yana birçok kez uluslararası kamuoyuna ve gelişmiş ülkelerin liderlerine Ukrayna'ya çağdaş silahların sağlanması konusunda başvurduğunu hatırlatan Turçinov, şunları söyledi:
"Bu çağdaş silahlar birkaç saniyede teröristleri ve onların Rus destekçilerini imha etmiş olabilirdi ve hatta Boeing'in düşmesini önleyebilir, çok sayıda Ukraynalının hayatını kurtarabilirdi."
Turçinov, uluslararası kamuoyunu Ukrayna'ya çağdaş silahların sağlanması konusunda yardım etmeye çağırarak, "Tabii ki destekleri ve ekonomik yaptırımlar için teşekkür ederiz. Ancak artık çağdaş silah ve askeri teçhizat sağlayarak saldırganlığa nokta koyulması, tüm çağdaş dünyanın Ukrayna ile birleşmesi ve nerede olursa olsun teröristleri yok etme zamanı geldi" ifadesini kullandı.
Kaynak: AA