Maliye Bakanı Şimşek, Batman'da

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "İsrail devlet terörü ramazan ayında bile devam ediyor. Ülke olarak güçlü duruşumuzla inşallah bölgenin ve insanlığın barışına katkıda bulunacağız" dedi.

Sason Kaymakamlığınca bir düğün salonunda gerçekleşen iftar programında konuşan Şimşek, Ortadoğu'da büyük bir fitne ve fesadın varlığına işaret ederek, Irak'ta, Suriye'de, Yemen'de ve Libya'da bu fitnelerin her gün televizyon ekranlarına yansıdığını söyledi.

İsrail'in Gazze'deki saldırılarına değinen Şimşek, "İsrail devlet terörü ramazan ayında bile devam ediyor. Ülke olarak güçlü duruşumuzla inşallah bölgenin ve insanlığın barışına katkıda bulunacağız" dedi.

"İnşallah bizler bir olacağız beraber olacağız. Güçlü olacağız ve bu sorunların çözümünde biz hep ilham kaynağı olacağız" diyen Şimşek, şöyle konuştu:
"Çözüm süreci bu bölge için hatta orta doğu için çok önemli bir süreç. Bu sürecin mimarı sizin desteğinizi kat be kat hak ediyor. 40 yıllık bir siyasi tecrübeden bahsediyoruz. Ülkenin değişim dönüşüm ve reformlarından bahsediyoruz. Hizmetten bahsediyoruz. Dolayısıyla her şey açık ve net. Ben inanıyorum ki Sasonlu kardeşlerimiz bu çözüm sürecin devamı için bu zor coğrafyada büyük çalkantılarının yaşandığı bir dönem de Türkiye'nin güçlü duruşunu, siyasi istikrarını destekleyici nitelikte ortaya güçlü bir irade koyacaklardır."
Programa, Vali Azmi Çelik ve partililer katıldı.

Kaynak: AA