Kocaeli'deki Düzceliler İftarda Buluştu

Kocaeli'deki Düzceliler, iftar programında bir araya geldi.

İzmit'te bir kafede gerçekleştirilen programda konuşma yapan Erhan Uyanık, organize ettikleri iftar programını geleneksel hale getirmeyi ve Kocaeli'deki Düzcelileri bir dernek çatısı altında toplamanın planlarını yaptıklarını söyledi.

Uyanık, Düzcelilerin İstanbul'un ardından en fazla bulunduğu kentin Kocaeli olduğunu belirterek, "Nüfusa Düzce'de kayıtlı olup başka bir ilde ikamet eden 128 bin hemşehrimiz var. Bunların yüzde 15'ine tekabül eden 20 bini Kocaeli'de yaşıyor. Sanayi kenti Kocaeli'deki hemşehri grupları arasında 18'inci sıradayız" diye konuştu.

Kocaeli'nin bir sanayi kenti olmasının Düzcelilerin burada yoğunlaşmasındaki en büyük etken olduğuna dikkati çeken Uyanık, "Ülkenin 81 ilinden binlerce insanımız evinin rızkını bu kentte kazanıyor. Düzceliler olarak ekmek yediğimiz bu kente değer katmak için her zaman gayret gösterdik ve göstermeye de devam edeceğiz. Emeğin başkenti olan Kocaeli, bizim için en az Düzce kadar değerli. Düzceli olmaktan ne kadar gururluysak bu kentte yaşamaktan da o kadar gururluyuz" ifadesini kullandı.
İftar programına Düzceli işadamları, memurlar, işçiler, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Kaynak: AA