Engin Alan Tokat'ta

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İstanbul Milletvekili Engin Alan, 23 gün sonra yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde vatandaşın sandık başına gideceğini ifade ederek, “Ancak sadece Cumhurbaşkanı da seçmeyecek.

Engin Alan Tokat'ta
Cumhuriyete tamamı mı devam mı diyecek” dedi.


MHP Tokat İl Başkanlığı tarafından düzenlenen iftar yemeğine katılmak üzere Ankara’dan Tokat’a karayolu ile geçen MHP’li Alan, partililer tarafından karşılandı. İftar yemeğinin verildiği salona girişte alkışlanan Alan’ı emektar gazeteci Mehmet Camgözoğlu alnından öptü. İftar yemeği öncesinde partililer Alan’la fotoğraf çektirebilmek için adeta birbirleriye yarıştı. MHP Tokat İl Başkanı Fatih Demirkol'un açılış konuşmasının ardından kürsüye gelen MHP Tokat Millevekili Reşat Doğru ise Türkiye’nin milli birlik ve beraberliğini kaybetme aşamasına geldiğini ileri sürdü. Son olarak alkışlar eşliğinde kürsüye gelen MHP’li Alan, konuşmasında yaklaşan Cumhurbaşkanlığı seçimlerine değindi. Vatandaşın vereceği kararla ya Türkiye’nin önünü açacağını ya da geleceğini karartacağını ileri süren Alan, “Bu kararların ilki 23 gün sonra yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde olacak. Aziz millet sandığa gidecek Türkiye’nin 12. Cumhurbaşkanını seçecek. Ancak sadece Cumhurbaşkanı da seçmeyecek. Cumhuriyete tamamı mı devam mı diyecek. Demokratik parlamenter sistemle yönetilen Türkiye’de Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet devam mı edecek? Yoksa bir muhterem zatın istediği gibi başka bir şekle mi dönüştürülecek? Aziz millet buna karar verecek. Burada milletin sağduyusu çok önemli. Yapılan yanlışın telafisi yoktur. Bizim için de değil, gelecek kuşaklar için de yoktur. O nedenle MHP’ye gönül vermiş arkadaşlarımızın partimizin adayının arkasında duracağını yeniden ifade etmek istiyorum” dedi.

Devletin bütünlüğünün ve milletin birliğinin sigortasının Türk milliyetçileri olduğunu ifade eden Alan, “Biz bu vatanı sokakta bulmadık. Bunun kanıtı da Gazi Osman Paşa’nın memleketi Tokat’ın aziz halkıdır. Türkiye’de Tokat gibi daha çok yer var. O nedenle ham hayaller peşinde koşanlar varsa geçsinler bir tarafa kalsınlar. Bu millet vatanın, devletin bütünlüğüne, milletin birliğine inanmıştır. Bundan da taviz veremez. Bu yolun sonu yoktur, çıkmazdır” diye konuştu.

MHP’li Alan’a konuşmasının ardından MHP Tokat İl Başkanı Fatih Demirkol hediye takdim etti. Alan partililerin sevgi gösterileri arasından salondan güçlükle çıkabildi.
Kaynak: İHA