'Büyük Konya Buluşması' Ankara'da Gerçekleşti

Kombassan Holding ve Konya Eğitim, Kültür ve Sağlık Vakfı'nın (KONEV) ortaklaşa düzenlediği Ankara'daki 'Büyük Konya Buluşması' iftar programında, milletvekilleri, üst düzey bürokratlar, iş adamları ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri bir araya geldi.

'Büyük Konya Buluşması' Ankara'da Gerçekleşti

Bera Ankara Otel'de düzenlenen "Büyük Konya Buluşması" iftar programında bulunmaktan mutluluk duyduğunu belirten Kombassan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Haşim Şahin, "Geçtiğimiz ay Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Sayın Lütfi Elvan'ın da katılımıyla açılışını gerçekleştirdiğimiz, şu an içerisinde bulunduğumuz 4'üncü otelimiz olan Bera Ankara Otel'imizde sizleri ağırlamanın hazzını yaşıyor, turizm sektöründe değerlerimizle örtüşen tesislerimizin sayısını artırmayı planlıyoruz. Başlangıç olarak Ankara'da yaptığımız bu çalışmalara yenilerini eklemeyi ve ülkemizin kalbi konumundaki başkentimizde daha fazla projeyle yer almayı hedefliyoruz" dedi.

Holding hisselerinin İstanbul Borsası'nda rahatlıkla alınıp satılmasını sağlamayı hedef edindiklerini belirten Şahin, "7 bin 300 ortağı ile Kombassan Türkiye'nin gerçek anlamda halka açık en büyük şirketidir. Halka açık şirketlerde en önemli husus ortakların istedikleri zaman hisse senetlerini paraya çevirerek ortaklıktan çıkma imkanlarının olmasıdır. Kombassan yönetimi olarak bu ihtiyacı göz önüne aldık, şirket hisselerinin İstanbul Borsası'nda alınıp satılmasını sağlamayı kendimize hedef seçtik. Nihayetinde, holdingimiz 2012 yılı Kasım ayında İstanbul Borsası'nda işlem görmeye başladı.

Bu gelişme neticesinde bazı ortaklarımız hisselerini borsada satmış ve ortak profilimiz, borsa yatırımcıları, yabancı yatırımcılar ve fonlarla çeşitlenerek farklı bir çerçeveye oturmuştur" ifadelerini kullandı

Holdingin büyük bir istihdam kaynağı olduğunu aktaran Şahin, "Grubun 2013 yılı cirosu 1 milyar TL olarak gerçekleşmiştir. Bunun 250 milyon liralık kısmı ihracattan kaynaklanmaktadır. 2013 yılında 100 milyon TL yeni yatırım gerçekleştirilmiştir. Şirketlerimizden 5 tanesi İstanbul Sanayi Odası tarafından açıklanan Türkiye'nin en büyük bin sanayi kuruluşu arasında yer almaktadır. Grubumuz şirketlerinde direkt olarak 6 bin civarında kişi istihdam edilmektedir. Şirketimizin Konya-Karaman bölgesi ekonomisine katkısı ise mal ve hizmet alımları, ihracat, ücret ödemeleri, vergi ödemeleri vesaire dikkate alındığında toplamda 1 milyar TL'nin üzerindedir. Grubumuz, üretime, ihracata, ülke ve bölge ekonomisine katkıda bulunmanın yanında, ülkenin önemli sorunlarından olan istihdam açığının azaltılmasına da destek olmaktadır. Malumunuz olduğu üzere, Türkiye İstatistik Kurumu'nca, 2013 yılı için açıklanan, illerimizin işsizlik oranları listesinde, Karaman yüzde 4,2, Konya ise yüzde 4,7 ile en az işsizlik oranına sahip iller olarak belirtilmiştir. Grubumuzun bu bölgede yaptığı çalışmalar ile işsizliğin azalmasına yaptığı katkı bizleri mutlu etmektedir" şeklinde konuştu.

KONEV Yönetim Kurulu Başkanı Vali Hakkı Teke de, güçlü olma yolunun birlik olmaktan geçtiğini kaydederek, "Şehrimiz ve bölgemiz için projeler üretmeye devam ediyoruz. Ankara'daki Konyalıların güçlü ve istikrarlı temsilcisi KONEV gücünü sizlerden alıyor. Sizler ne kadar güçlü olursanız bizler de o kadar güçlü ve istikrarlı oluyoruz. Onun için Ankara'da çok önemli miktarda yetişmiş insan gücümüz var. Bizim sloganımız 'El Birliği, Gönül Birliği'. Birbirimize ne kadar bağlıysak, birbirimizle ne kadar iyi dayanışma kurarsak, o kadar güçlü olma imkanımız doğacaktır" dedi.

AK Parti Konya Milletvekilleri adına konuşan Mustafa Kabakcı ise, Konyalılar olarak hep birlikte güzel bir gelecek inşa edeceklerini ifade ederek, "Nerede olursa olsun ne zaman Konyalıyım desem herkes bağrına bastı. Bir şehirle ilgili yüzlerde tebessüm uyandıran, kalplerde güven uyandıran bir resim varsa, bu o şehrin mensuplarının tek tek inşa ettiği bir abide. Bizim yapacağımız tek şey var. Dedelerimizin Konya olarak inşa ettiği bu güven, muhabbet ve bu memleketin ana bireyi ve omurgası olma özelliğini heba etmek gibi bir lüksümüz yok. Biz bu ülkenin gerçekten omurgasıyız. Bir tek huyumuz var. Biraz birbirimizle zor geçiniyoruz, ne yapalım. O kadar da olacak. Ama onu da inşallah aşacağız. Omuz omuza olacağız. Yan yana olacağız ve hep beraber hem milletimize, hem ülkemize, hem Konyamıza, hem şehrimize güzel bir gelecek inşa edeceğiz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından KONEV Yönetim Kurulu Başkanı Teke, Kombassan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Şahin'e katkılarından dolayı teşekkür plaketi verdi.
Kaynak: İHA