Vali Demirtaş, Çelikhan İlçesinde

Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, Çelikhan ilçesinde devam eden kamu yatırımlarını inceledi.

Vali Demirtaş, Kaymakam Ömer Dağdeviren, Belediye Başkanı Mustafa Bulut tarafından karşılandı.
Vali Demirtaş, önce ilçe jandarma komutanlığı binası inceledi ardından ilçedeki alt kesim grubuna yönelik yapılması planlanan TOKİ konutlarının inşa edileceği alanı gezdi.
İncelemeler sırasında, yol güzergahında çiftçilik yapan vatandaşlarla karşılaşan Vali Demirtaş, vatandaşlarla bir süre sohbet etti.
Vali Demirtaş, daha sonra yapımı devam eden 16 derslikli Çelikhan İmam Hatip Lisesi'ni ve 200 kişilik pansiyon binası inşaatları ile tadilat çalışmaları devam eden 25 yataklı Çelikhan Devlet Hastanesinde incelemede bulunarak yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Vali Demirtaş, yaptığı açıklamada, il genelinde eğitim seviyesini üst noktalara taşımak ve ikili eğitimden tekli eğitime geçmek için öncelikle eğitimde fiziki problemleri bitirmeye gayret ettiklerini söyledi.

Şu anda ilin birçok noktasında okul binalarının temellerinin yükseldiğini belirten Vali Demirtaş, "Bunların birçoğu bitirilerek hizmete sunuldu. Bir kısmının ise inşaat çalışmaları devam ediyor. Devam eden eğitim yatırımlarının tamamen hizmete sunulması ile birlikte eğitimde özlenen tabloyu ve başarıyı yakalayacağımızı ve bunun Türkiye'ye örnek bir model olacağına inanıyorum" dedi.

Kaynak: AA