Tüyap'tan Uluslararası Arenada 'Marka Fuar' Hedefi

TÜYAP Fuarcılık A.Ş. Anadolu Fuarları Genel Müdürü İlhan Ersözlü, "Geçtiğimiz seneki fuarlarla bu sene içinde yapılan fuarları kıyasladığımızda; yüzde 39'luk bir ziyaretçi artışı yakaladık" dedi.

Ersözlü, Rixos Otel'de gerçekleştirilen iftar programında yaptığı konuşmada, her yıl ramazan aylarında çözüm ortakları ve fuarlarda kendilerine destek olan firma sahipleriyle iftar programında bir araya geldiklerini söyledi.

TÜYAP olarak iyi bir yıl geçirdiklerini ifade eden Ersözlü, Konya Ticaret Odası-TÜYAP Konya Uluslararası Fuar Merkezi'nin, Anadolu'nun en büyük fuar merkezi haline geldiğini ifade etti.

Türkiye'nin ikinci büyük fuar merkezi olan tarım fuarının, Konya'da mayıs ayında hizmete girdiğini dile getiren Ersözlü, "Konya bu fuar merkeziyle, 6 salon, 86 bin metrekare de açık-kapalı alana kavuştu. Konya, fuarcılık sektöründe basamakları hızla atlayarak İstanbul'dan sonra ülkemizin ikinci büyük fuar şehri haline geldi. TÜYAP Konya Fuarcılık olarak bu fuar merkezini en iyi şekilde işletmek için var gücümüzle çalıştık" diye konuştu.

Şu ana kadar yapılan fuarlara bakıldığında, inanılmaz büyüme kaydedildiğini vurgulayan Ersözlü, şunları kaydetti:
"Bu yıl Konya fuarımızda 34 ülkeden bin 75 katılımcı firmayı, 47 farklı ülkeden gelen 306 bin 865 ziyaretçi ile buluşturduk. Geçtiğimiz seneki fuarlarla bu sene içinde yapılan fuarları kıyasladığımızda; yüzde 39'luk bir ziyaretçi artışı yakaladık. Yani bu fuar merkezi önümüzdeki sene diğer fuarlarla dolu dolu geçtiği takdirde, Konya İstanbul'dan sonra ülkemizin hakikaten en önemli fuar şehirlerinden biri haline gelmiş olacak. Bu fuar merkezi Konya'nın sanayisine ve ihracatına da katkı sağlıyor."
- 2015 yılında Konya'da 17 farklı fuar yapılacak
Ersözlü, 2015 yılı fuar takvimlerini de hazırladıklarını söyledi.

Önümüzdeki yıl fuar sayılarını arttıracaklarına işaret eden Ersözlü, şöyle devam etti:
"2015 yılında Konya'da 6 yeni fuarımız olacak. Bu kapsamda 17 farklı fuar gerçekleştirilecek. Makine fuarının içerisinde Konya endüstri zirvesine de ev sahipliği yapacağız. Hedefimiz; uluslararası arenada marka fuarlarımızı arttırmak. Gerçekleştirdiğimiz fuarlar ile Konya'nın fuarlar şehri haline gelmesinde desteklerini esirgemeyen tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyorum."
Kaynak: AA