Suriyeli Mültecilere İftar Verildi

Turhal KaymakamlığŸı ilçede yaşŸayan Suriyeli mültecilere iftar verdi.

Polis Evi'nde verilen iftarda konuşŸan Turhal Kaymakamı Yunus Fatih KadiroğŸlu, devlet olarak Suriyelilerin yanında olduklarını belirtti.

Suriye ve Irak halkının çok zor süreçlerden geçtiğŸini ifade eden KadiroğŸlu, "O kadar büyük acılarla karşŸılaşŸıyoruz ki tarifi mümkün değŸil. Bu acıların bir an evvel son bulması bizim en büyük arzumuz ve duamızdır. Sizler vatanınızı terk ettiniz, eşŸinizi, dostunuzu, işŸinizi gücünüzü terk edip canlarınızı kurtararak ülkemize geldiniz. Sizleri dinleyerek güler yüz göstermek bir nebze olsun acılarınızı dindirmek için çalışŸma içerisinde olduk" dedi.

Suriyeliler adına konuşŸan Nedim ise "Türkiye'nin çoğŸu yerini gezdim, birçok kaymakam ve belediye başŸkanını tanıdım ama Turhal'da gördüğŸümüz yakın ve sıcak ilgiyi Türkiye'nin diğŸer yerlerinde görmedim. Bizler için yaptıklarınıza teşŸekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.
İftara, Turhal Belediye BaşŸkanı Yılmaz Bekler, İlçe Müftüsü Mehmet Akpınar, İlçe Milli EğŸitim Müdürü Mehmet Yıldız, Turhal Sosyal YardımlaşŸma ve DayanışŸma Vakfı Mütevelli Heyeti, kaymakamlık çalışŸanları ve ilçede ikamet eden Suriyeli mülteci aileler katıldı.
 
Kaynak: AA