Şanlıurfa'dan Suriye'ye Yardım

Şanlıurfa İnsani Yardım Platformu tarafından hazırlanan 5 tır dolusu yardım malzemesi, Suriye'deki ihtiyaç sahiplerine gönderildi.

Platformun yürüttüğü "Sınır ötesine yardım kampanyası" çerçevesinde sağlanan gıda, ilaç, oyuncak ve giyim malzemeleri, platformun Paşabağı Mahallesi'ndeki deposunda düzenlenen uğurlama töreniyle yola çıkarıldı.
Vali İzzettin Küçük, burada yaptığı açıklamada, Türkiye'nin komşusundaki savaşa seyirci kalamayacağını, çok sayıda ölü ve yaralının bulunduğu Suriye'ye ilk günden itibaren Türkiye'nin yardım elini uzatmaya devam ettiğini belirtti.

Suriyelilere yönelik zaman zaman provokasyonların olduğuna değinen Küçük, "İnancımızın ve şanlı tarihimizin gereği yardımdır. Devlet olarak da ilk günden beri bu insanların yaralarını sarmaya çalıştık. Çeşitli provokasyonlar oluyor bu tutumlar bizim tarihimize yakışmaz. Bugün devletimizin yaptıkları tarihe geçecektir. Bir gün bunların hepsi bitecek, sadece yapılan yardımlar hatırda kalacak. Tarih de zor zamanlarda yapılan fedakarlıklarla yazılır. Biz devlet olarak yardımlarımızı sürdüreceğiz" diye konuştu.

Platform başkanı Osman Gerem de Suriye'deki mazlum halkın ihtiyaçlarının ramazan ayında arttığını söyledi.

Platforma yapılan yardımların ramazan ayında bereketlendiğini aktaran Gerem, şöyle devam etti:
"Suriye'deki mazlum kardeşlerimize ramazanın ortasında 5 tır insani yardım göndermek için buradayız. Muhacirlere ensar olma kardeşliğin gereği olarak STK'lar ve kamu kuruluşlarımızla el ele, gönül birliği ederek bu çalışmaları yürütüyoruz. Bugüne kadar sınır ötesindeki 16 bölgeye yardım gönderdik. Şanlıurfa'da 120 bin sığınmacıya da çeşitli yardımları ulaştırıyoruz. Suriye savaş ile bizler de insan olmakla imtihan ediliyoruz. Bu çalışmaların bereketini de ramazan ayında görüyoruz. Katkısı olanlara teşekkür ediyoruz."
Yardımların, Hatay ve Kilis üzerinden Suriye'ye ulaştırılacağı bildirildi.

Kaynak: AA