Koruyucu Ailelere İftar Yemeği

Aile ve Sosyal Politikalar İl MüdürlüğŸü tarafından, kentteki koruyucu ailelere iftar verdi.

İl Müftüsü Muhammer Cevher tarafından yapılan duanın ardından Vali şžükrü Kocatepe, koruyucu ailelerle ve çocuklarıyla birlikte ikinci iftar yemeğŸinde buluşŸmanın mutluluğŸunu yaşŸadığŸını söyledi.
Koruyucu aile olma konusunda gösterdiğŸiniz hassasiyetle KahramanmaraşŸın göğŸsünün kabartıldığŸını dile getiren Kocatepe, "KahramanmaraşŸımıza ikinci 'kahramanlık' unvanını kazandırdınız. Gerçek kahramanlık öyküsü KahramanmaraşŸ'ta diye tüm Türkiye'ye sizler sayesinde şŸehrimizin ismi duyuldu. GösterdiğŸiniz bu insanlık örneğŸi tarihte de örnek bir davranışŸ olarak şŸerefli tarihimizde yerini alacaktır. Sevgili yavrularımıza sizin sayenizde sevgiyi şŸefkati tattılar, aile sıcaklığŸını hissettiler. İnşŸallah istikballeri de sizler sayesinde sağŸlam bir temel üzerinde inşŸa edilecek" diye konuşŸtu.
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mehmet Sertpolat ise korucuyu aile modelinin amacına ulaşŸtığŸını ve ulaşŸmaya devam ettiğŸini kaydetti.

Kentte halen 79 koruyucu aile olmak için bekleyenlerin bulunduğŸuna dikkat çeken Sertpolat, bunun KahramanmaraşŸ için bir iftihahar meselesi olduğŸunu ifade etti.

Türkiye'de nüfus oranın bakıldığŸında KahramanmaraşŸ'ın koruyucu aile uygulamasında birinci sırada olduğŸunu aktaran Sertpolat, şŸunları söyledi:
"LJok değŸerli fedakar aileler, bu çocuklarımız devletin sizlere bir emanettir. Sizlere önce Allah'a karşŸı sonra devlete karşŸı sorumluluğŸunuz var. LJünkü bu çocuklar sizlere bir emanet. Onların iyi bir eğŸitim almaları yine onların geleceklerinin güzel hazırlanmaları sizin ellerinizde olacaktır. Siz onlara kucaklarımızı açtınız. Sonra ocaklarınızı açtınız. Sizlere olan şŸükran borçlumuz hiç bitmeyecektir. SorumluluğŸunuz devam ediyor. Bu çocuklarımızın iyi bir eğŸitim alması için sizler, bizlerle birlikte elimizden geleni yaparak en iyi şŸekilde yetişŸtireceğŸiz"
KonuşŸmalar ardından, koruyucu bir aileye verilen Buse Nur Alıç, söylediğŸi ilahiyle duygusal anlar yaşŸattı.
 
Kaynak: AA