Kaymakam Becel Açıklaması

Çeşme Kaymakamlığı'nın şehit yakınları ve gaziler için verdiği iftar yemeğinde bir konuşma gerçekleştiren Kaymakam İnci Sezer Becel, "Dualarımız akan kanın durması için" dedi.

Kaymakam Becel Açıklaması

Çeşme Turizm Otelcilik ve Uygulama Okulu’nda düzenlenen iftar yemeğine Çeşme Garnizon Komutanı Binbaşı Yücel Ercan, Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Vehbi Koç, İlçe Emniyet Müdürü Hakan Becel, Çeşme Liman Müdür Vekili Ahmet Kahraman, Çeşme Sahil Güvenlik Bot Komutanı Çağlar Hanımeli ve çok sayıda davetli katıldı.

Ramazan ayının Müslüman aleminin en kutsal ayı olduğunu belirten Çeşme Kaymakamı İnci Sezer Becel, "Hepinizin bildiği gibi Ramazan ayı Müslüman aleminin en önemli aylarından biridir. 11 ayın sultanı olan Ramazan ayı, birlik, beraberlik, kardeşlik, affetme, bağışlama, paylaşma, vefa ve dostluk ayıdır. Şehit ailelerimiz ve gazilerimiz ile birlikte olmak onlara olan minnet ve şükranlarımızı ifade etmek ve hepsinden önemlisi de paylaşmak için buradayız" diye konuştu.

Becel, Ortadoğu'da yaşanan olaylara da vurgu yaparak, "Değerli misafirler, birçok güzelliği içinde bulunduran bu ayda barışın ve kardeşliğin egemen olması gerekirken maalesef; dünyada ve yakın çevrede bizim duyarsız kalamayacağımız olaylar bu aya gölge düşürmektedir. Hepinizin takip ettiği üzere Filistin'de kadınlar, çocuklar, siviller hiçbir günahları olmadığı halde katledilmektedirler. Suriye'de yüz binler hayatını kaybetti ve kaybetmeye devam etmektedir. Irak'ta, Mısır'da, Sudan’da insanlar ölmekte ve maalesef hep Müslümanların coğrafyasında acı, kan, gözyaşı hiç tükenmemektedir. Bu yaşananlar vicdanlarımızı, kalplerimizi yaralamaktadır. Barış ve kardeşliğin dini olan Müslümanlığın egemen olduğu bu ülkelerde kan ve kavganın varlığı bizleri üzmektedir. Dünyanın neresinde olursa olsun bir insanın zulüm görmesi bizleri yaralar. Din, ırk ve renk ayrımı olmadan tüm insanların, insanca barış içinde yaşaması hepimizin dileğidir. Bu akşam dualarımız akan kanın durması, masum insanların kurtuluşu için olsun. Rabbim inşallah dualarımızı kabul eder

Değerli misafirler; bu yaşananları değerlendirdiğimizde, ülke olarak ne kadar zor bir coğrafyada olduğumuz apaçık ortadadır. Ülkemizin dört bir tarafında savaş ve kaos hakimdir. Böyle bir zamanda evlerimizde rahatça oturabildiğimiz için, iftar yapacak sofralarımız olduğu için şükrediyoruz. Ve hepimizin takdir edeceği gibi bu barış ortamında yaşamamızın en büyük teminatçısı olan, bu ülke için canlarını veren aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Çok değerli gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz. Makamların en yüksek mertebesidir şehitlik mertebesidir. Şehitlerimizin değerli ailelerine şükranlarımızı sunuyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle hepinizin Ramazan ayını, yaklaşan kadir gecesini ve Ramazan Bayramı'nı tebrik ediyorum. Sevgi ve saygılarımı sunuyorum" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA