Muş'ta Uyuşturucu Operasyonu

Muş'ta, polis ekiplerinin yaptığı çalışmalar sonucu uyuşturucu satmak ve uyuşturucu madde kullanmaya alıştırdıkları kişilere hırsızlık yaptırdıkları iddiasıyla gözaltına alınan 39 kişi tutuklandı. Operasyonlara, 85 kilogram esrar maddesi ve 250 adet extacy hap ele geçirildi.

Muş Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, kentte uyuşturucu madde satıcılarına yönelik düzenlenen operasyonda 39 kişinin tutuklandığı bildirildi.

Muş Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü'nce, il genelinde okul önleri ve çevresi, internet kafeler ve kafeteryalar ile umuma açık alanlarda vatandaşlara teşekkül halinde baskı kurarak, uyuşturucu madde kullanımını özendirerek ve teşvik ederek organize bir şekilde uyuşturucu madde satan, şahısları uyuşturucu madde kullanmaya alıştırarak zorla hırsızlık yaptıran ve zorla uyuşturucu madde kullanmaya alıştıran şahıslara yönelik soruşturma başlatıldı.
Muş Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatlarıyla KOM Şube Müdürlüğü ekipleri, özel harekat ve çevik kuvvet ekipleriyle birlikte 5 Temmuz'da belirlenen adreslerde sabahın erkek saatlerinde eş zamanlı operasyon düzenledi.

Yapılan operasyonda, 65 kilogram kubar ve 20 kilogram toz esrar ile 250 adet extacy hap ele geçirildi.
Operasyon kapsamında gözaltına alınan 39 kişi, sorgu işlemlerinin ardından çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Operasyon görüntülerini basın mensuplarıyla paylaşan emniyet yetkilileri, açıklamada, kentte özellikle öğrenciler, gençler ve çocuklar arasında uyuşturucu madde kullanımını kolaylaştıran şahıslara yönelik çalışmaların devam edeceğini bildirdi.

Kaynak: AA