Şelale Caddesi Güzelleşiyor

Kepez Belediyesi, ilçeyi ikiye bölen su kanalının güneyindeki Şelale Caddesi'nde sıcak asfalt çalışması başlattı.

Şelale Caddesi Güzelleşiyor

Kepez Belediyesi, alt ve üst yapı çalışmalarıyla bir caddeye daha prestij kazandırıyor. Geçtiğimiz dönem çevre düzenlemesi çalışmasının yapıldığı DSİ su kanalının güneyindeki Şelale Caddesi'nin tüm alt ve üst yapısı yenileniyor. Yenileme çalışmasının ilk bölümü Varsak Köprüsü ile Kütükçü Köprüsü arasında gerçekleştiriliyor.

Fen İşleri Müdürlüğü, yenileme çalışması kapsamında İlk olarak freze iş makinesi ile ekonomik ömrünü tamamlayan ve bozulmaların da olduğu mevcut asfaltı kaldırdı.

6 BİN TON ASFALT
Asfalt sökme işleminin bitmesinin ardından caddede asfalt serme işine geçildi. Sıcak asfalt çalışması, elektrik iletim hatlarının yer altına alındığı caddenin, Fevzi Çakmak ile Kuzeyyaka mahalleleri arasındaki bölümünde yapıldı. Caddenin, Kütükçü Köprüsü'ne kadar olan kısmında ise asfalt çalışması ise elektrik iletim hatlarının yer altına alınmasının ardından tamamlanacak.

Caddenin 3 bin 146 metrelik bölümüne 6 bin 500 ton sıcak asfalt dökülecek. Caddenin güney kısmına parke kaldırım taşı da döşenecek. Şelale Caddesi’nin Kütükçü Köprüsü ile Şehit Binbaşı Oğuz Özkan Kışlası arasındaki elektrik iletim hatları da yer altına alınacak.

Fen İşleri Müdürlüğü yetkilileri, su kanalının diğer bölümlerini plan ve program içerisinde etaplar halinde yenileyeceklerini bildirdiler.
Kaynak: İHA