İnegöl'deki Cinayetin Davası

İnegöl ilçesinde, geçen şubat ayında, ilişkisi olduğu kadının eşini tabancayla vurarak öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan sanığın yargılanmasına başlandı.

İnegöl Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, "kasten adam öldürmek" suçundan hakkında müebbet hapis istemiyle dava açılan tutuklu Ayet Cin katıldı.

Savunmasını yapan Cin, maktul Nail Soykan'ın eşi Hatice Soykan ile herhangi bir duygusal bağı bulunmadığını ve tamamen yanlış anlaşılma sonucu olayın yaşandığını ileri sürdü.
Hatice Soykan ile sadece arkadaşça mesajlaştıklarını ifade eden Cin, şöyle konuştu:
"Nail, eşinin telefonundan mesajlarımızı görünce beni aramaya başladı.

Birçok kez farklı noktalarda buluşmaya davet etti. Buluşma noktasına gittim. Bir süre bekledim fakat gelmedi. Ben de ayrıldım. Olay günü, otomobilde giderken Nail'i gördüm. Beni otomobiliyle takip etmeye başladı.

Yanında bulunan tüfeği bana gösterdi. Boğazköy Barajı'nda ikimiz de araçlarımızdan indik. Nail, tüfeğe sarılınca ben de belimdeki tabancayla ona ateş etmeye başladım."
Mahkeme heyeti, olay yerinde keşif yapılmasına karar vererek duruşmayı erteledi.
Geçen şubat ayında, Nail Soykan, eşi Hatice Soykan ile Ayet Cin'in ilişkisi bulunduğunu öğrenince aynı iş yerinde çalıştığı arkadaşını telefonla arayıp İnegöl-Yenişehir karayolundaki Boğazköy Barajı mevkisinde buluşmak istediğini söylemişti. Bir süre sonra söz konusu alana giden Nail Soykan ile Ayet Cin arasında tartışma çıkmıştı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine Cin, Soykan'ı tabancayla vurarak öldürmüştü. Gözaltına alınan Cin, mahkemece tutuklanmıştı.
Kaynak: AA