Erdoğan: Seçilmem durumunda...

Başbakan Erdoğan, "Seçilmem durumunda, demokrasinin, ekonominin, toplumsal barışın güç kazanacağından kimsenin şüphesi olmasın" dedi.

Erdoğan: Seçilmem durumunda...
Başbakan Erdoğan AK Parti Genel Merkezi'ndeki Dış İlişkiler Başkanlığı programında konuştu.

İşte Başbakan'ın açıklamalarından satırbaşları:

-Değerli büyükelçiler, Irak halkı bugün uluslararası güçlerin Suriye'de işlediği suçların cezasını çekiyor. 200 binden fazla insan hayatını kaybetti, 11 milyon Suriyeli yardıma muhtaç. Bugün ülkemizdeki Suriyeli misafirlerimizin sayısı 3 milyonu buldu. İsrail Gazze üzerindeki amborgosuna devam ederken, İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılar durumun nekadar vahim olduğunu gösteriyor. Burada birkere daha karşınızda İsrail'e seslenmek istiyorum. Derhal Gazze saldırılarına son ver. Bakın bu durumda İsrail-Türkiye ilişkilerinin normalleşmesi asla gerçekleşemez. Bizim İsrail'den 3 isteğimiz oldu. Bu üçü gerçekleşmeden asla normalleşemeyiz.

-Dünya barışını sağlamak için Birleşmiş Milletler bu görevini yerine getiremiyorsa kendini check etmesi lazım, gözden geçirmesi lazım. BM Güvenlik Konseyine bakıyorsunuz, zaten orası 5 tane ülkenin iki dudağının arasında. Onlar ne derse o... Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakanı sevilmez, tabii sevilmez. Doğruları söyleyen bu dünyada nerede sevildi ki, ama biz doğruları söylemeye devam edeceğiz.

-Bugün itibarıyla saat 19.00'da elime gelmiş kesin ajans rakamları var. Bin 400 yaralı, 194 ölü, bin 470 İsrail'in vurduğu hedef. Yıkılan ev sayısı 660, zarar gören ev 12 bin 600, vurulan cami 19, yıkılan cami yine 19. Zarar gören okul 33, zarar gören tıp merkezi 6. Kim yapıyor bunları? İsrail. İsrail'in bu yaptıklarını acaba bizler insan olarak hangi dinden olursak olalım, hangi mezhepden olursak olalım neyle izah edeceğiz.

-İsrail Gazze üzerindeki amborgosuna devam ederken, İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılar durumun nekadar vahim olduğunu gösteriyor. Burada birkere daha karşınızda İsrail'e seslenmek istiyorum. Derhal Gazze saldırılarına son ver. Bakın bu durumda İsrail-Türkiye ilişkilerinin normalleşmesi asla gerçekleşemez. Bizim İsrail'den 3 isteğimiz oldu. Bu üçü gerçekleşmeden asla normalleşemeyiz.

-Hamas ile El Fetih'in kurmuş oldukları ulusal mutabak hükümeti mi İsrail'i rahatsız etti?

-Adaletin ve barışın destekçisi olma politikamızı biz yine sürdüreceğiz.

-Ukrayna'da siyasi iktidarın yeniden sağlanması için yoğun biz çabayla çalışıyoruz.

-AB idelimizi tüm heyecanımızla sürdürüyoruz.

-2014 yılını Avrupa Birliği yılı ilan ettik.

-İtalya'dan katılım sürecine ivme kazandırılmasını bekliyoruz.

-Son 12 yıl içinde hükümetimiz pek çok alanda reform yaptı.

-1959'dan bu yana AB ilişkilerinde kimse bizim attığımız adımları atmadı.

-Mafyayı, çeteleri bu ülkede biz çökerttik.

-Lideri Pensilvanya'da bulunan bu çete çok açık bir yargı darbesi gerçekleştirmeye yeltendi.

-Bu örgüt gerek Türkiye'de gerekse diğer ülkelerde faaliyet göstermektedir.

-Örgütün takındığı maske nedeniyle hükümetimiz de bu örgüte aldandı. Maskerlerin düşmesi ile birlikte bu yapılanmayı süratle tasfiye ediyoruz.

-Ülkemizin güvenliğini tehdit eden bu yapılanmalara karşı kararlı mücadelemizi sürdüreceğiz.

-Bizi aynı anda hem El Kaide'ye hem Işid'e destek veren bir hükümet olarak göstermeye çalışıyorlar. Bu komik ötesi bir benzetmedir.

-Ne bölgemizde ne de yer yüzünde hiç bir terör örgütüne müsamahamız asla olamaz.

-Cumhurbaşkanı bizim yaptığımız çalışmayla ilk kez halk oylarıyla seçilecek.

-Seçilmem durumunda, demokrasinin, ekonominin, toplumsal barışın güç kazanacağından kimsenin şüphesi olmasın.