Enstitüden Sonra Üniversiteli Oluyorlar

Adana Olgunlaşma Enstitüsü'nde iki yıllık mesleki eğitimi ve 300 saat stajı tamamlayan kadınlar, üniversite öğrencisi olma şansı elde ediyor.

Hobilerini gerçekleştirmek veya mesleki eğitim almak için enstitüye gelen kadınlar, buradaki eğitimlerini tamamladıktan sonra aldıkları belge ile meslek lisesi mezunu statüsü kazanıp, iki yıllık yüksekokullara sınavsız geçiş yapabiliyor.
Her yıl 4 bine yakın mezun veren enstitüden, çoğunluğu çocuk gelişimi programını tamamlayan yaklaşık 150 kadın, kendi alanlarındaki yüksekokullara devam ediyor.
Adana Olgunlaşma Enstitüsü'nde çocuk gelişimi ve eğitimi, el sanatları teknolojisi, grafik ve fotoğraf, yiyecek içecek hizmetleri, güzellik ve saç bakımı hizmetleri, sanat tasarımı, giyim üretim teknolojisi, seramik ve cam teknolojisi alanlarında eğitim programı uygulanıyor.
Seramik sınıfı öğretmeni Ayşe Koca, AA muhabirine, belgelerini diplomaya çeviren öğrencilerin yüksekokula kayıt yaptırma imkanı bulduğunu söyledi.

Çoğunluğu orta yaşta, emekli ve lise mezunu kadınlara ders verdiklerini dile getiren Koca, enstitüde meslek lisesi müfredatı uyguladıklarını, zorunlu staj ile programın sona erdiğini ifade etti.

Koca, eğitime katılmak için yaş sınırı olmadığını ve başvuran herkesi enstitüye aldıklarını belirtti.

Seramik sınıfı öğrencisi emekli hemşire Bedia Sağar da (45) hobi olarak başladığı bu alanda üniversiteye geçiş yapma fikrine sıcak baktığını dile getirdi.
Sağar, seramiğin derin bilgi gerektiren ve çok fazla öğrenilecek unsuru bulunan sanat olduğunu, bu sebeple üniversite seçeneğini düşündüğünü belirtti.

Emekli muhasebeci Nazife Akgöz de (45) üniversite eğitimine devam edebileceğini ifade ederek, "Üniversite eğitimi, kendinizi daha güvende, daha iyi hissettiriyor. Öyle bir gücünüzün olması iyi bir şey" dedi.

Kaynak: AA