Engelli Öğrencilerin At Binme Keyfi

Elit Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezinde eğitim gören işitme problemli, hafif düzeyde öğrenme yetersizliği ve özgün öğrenme güçlüğü çeken öğrenciler, at binme sevinci yaşadı.

Engelli Öğrencilerin At Binme Keyfi

Elit Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, yaz döneminde sosyal etkinlik kapsamında Kazancı köyündeki Tabiat Çiftliğini ziyaret etti. Öğrenciler eğitimli atları haralarında görerek, onları sevme fırsatı buldu. Gerekli kıyafetleri giyerek parkura çıkan öğrenciler, antrenörler eşliğinde at binme tecrübesi yaşadı. Çiftlikte bulunan diğer hayvanlarla da ilgilenen öğrenciler, okul döneminin yorgunluğunu eşsiz doğa manzarasına sahip merkezde attı. Yaz döneminde gerçekleştirilen bu tarz etkinliklerle öğrencilere akademik eğitimin yanında sosyalleşmeleri ve topluma uyum sağlamaları da amaçlandı.

Elit Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü İlyas Paşaoğlu "Zaman zaman bu tür etkinliklere yer veriyoruz. Bunun dışında kurumumuzda bulunan kapalı yüzme havuzunda da öğrencilerimize yönelik su aktiviteleri yaparak çocukların moral depolamalarını amaçlamaktayız"dedi.

Kaynak: İHA