Darıca'da Herkes Okuyor

Darıca’da 9 ayrı noktada binlerce öğrenciye hizmet veren Bilgi Evleri veliler içinde okuma seferberliği başlattı.

Darıca'da Herkes Okuyor

Öğrencilerle birlikte Bilgi Evleri’ne gelen veliler, ilgi alanlarına göre belirledikleri kitapları çocuklarla birlikte okuyarak hem bilgi dağarcıklarını geliştiriyorlar, hem de çocukların kendilerini örnek alarak okuma alışkanlığı kazanmasını sağlıyorlar.

Yaz aylarında İngilizce, Kuran-ı Kerim, resim, satranç, mental aritmetik, tiyatro ve diksiyon gibi derslerle öğrencilerin gelişimlerine katkı sağlayan Bilgi Evleri’ni zaman zaman ziyaret ederek çocuklarla biraraya gelen Başkan Karabacak,velileriyle ve çocuklarla sohbet ediyor. Nenehatun Bilgi Evi’nde çocuklar ve velileriyle bir araya gelen Başkan Karabacak, bir süre sohbet etti.

Bilgi evlerinin çocukların gelişimi için büyük önem taşıdığına vurgu yapan başkan Karabacak, ”Özellikle yaz aylarında eğitimlerimizi aksatmadan bilgi evlerinden istifade etmeliyiz. Boş vakitlerimizi oyun oynamanın yanısıra gelecekte bizlere katkı sağlayacak değişik kurs ve kitap okuma gibi aktivitelerle geçirmeliyiz. Bu anlamda velilerimize de çok iş düşüyor. Özellikle çocuklarla birlikte belirli saat diliminde okuyacağımız kitaplar, hem kendi adımıza hem çocuklarımız adına çok şey kazandıracaktır” dedi.

Kaynak: İHA