Kosovalı Modacılar Butgem'den Sertifikalarını Aldı

Bursa Tasarım ve Teknoloji Geliştirme Merkezi'nde (BUTGEM) Konfeksiyon ve Moda Tasarım Kursu'nu tamamlayan 19 Kosovalı kursiyer sertifikalarını aldı.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) öncülüğünde Kosova Üsküp Türkleri Derneği, Kosova-Bursa Fahri Konsolosluğu'nun katkılarıyla Bursa'ya gelen ve Konfeksiyon ve Moda Tasarımı eğitimi verilen kursiyerler için BUTGEM binasında sertifika töreni düzenlendi.

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, açılış konuşmasında, BUTGEM'in Türkiye'ye örnek bir eğitim modeli haline geldiğini söyledi.

Ekonomik gelişme ve kalkınma için nitelikli insan kaynağı yetiştirmenin ve bilgiyi kullanmanın şart olduğunu belirten Burkay, "Bursa'nın 2023 hedeflerine ulaşabilmesinin yolu, ekonomik kalkınmadan, ekonomik kalkınmanın yolu da mesleki ve teknik eğitimden geçtiği için BTSO eğitim alanında da lokomotif görev üstleniyor. Artık el becerisine veya beden gücüne sahip kişilerden daha çok; bilgiye ulaşabilen, teknolojiyi kullanabilen, yorum yaparak ortaya çıkan problemlere çözüm üretebilen bir teknik eleman modeline ihtiyaç var" diye konuştu.

Dünyanın en genç devletlerinden biri olan Kosova'nın, Türkiye için önemli bir ülke olduğunu vurgulayan Burkay, "Bursa'da yaşayan, kendi kültürlerini, adetlerini devam ettiren Kosovalı vatandaşlarımız sayesinde Bursa, Kosova ile Türkiye arasında önemli bir köprü görevini üstleniyor. Kosova ile hem dil hem din hem de gönül birlikteliğimiz var. Tüm bu unsurlar, işbirliklerimizin olumlu sonuçlanması adına oldukça önemli rol oynuyor" değerlendirmesinde bulundu.
Bursa Valisi Münir Karaloğlu da BUTGEM'in sanayiye kalifiye eleman yetiştirme konusunda öncü olduğunu ifade etti.

BTSO bünyesinde faaliyet gösteren BUTGEM'in önemli bir eğitim kurumu olduğuna dikkati çeken Karaloğlu, "Artık BUTGEM'in etkinliği ülke sınırlarını aştı. Dost ve kardeş ülkelerimizden gelen misafirlerimizi de ağırlıyoruz" dedi.

Kosova'nın Ankara Büyükelçisi Avni Spahiu ise ülkesinden gelen kursiyerlerin eğitim görmesinde emeği geçen Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'na teşekkür ederek, eğitim faaliyetlerinin iki ülke arasındaki ilişkilerin daha da artmasında önemli katkı sağladığını kaydetti.

Konuşmaların ardından kursiyerlere sertifikaları verildi.

Etkinliğe, ​Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdülkadir Karlık, Kosova Bursa Fahri Konsolosu Fahrettin Gülener de katıldı.

Kaynak: AA