Bakan Güllüce Hollanda'da

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, İslam dinini doğru öğretecek insanlara ve kurumlara tüm dünyanın ihtiyacı olduğunu söyledi.

Bakan Güllüce, Hollanda'nın Schiedam kentinde İslam Toplumu Milli Görüş (IGMG) teşkilatına ait Yıldız Eğitim Merkezinin temel atma törenine katıldı.

Törende konuşan Güllüce, "İslamofobi diye bir kavram ortaya çıktığını ifade ederek şunları belirtti:
"Haksız mı? Haksız. Peki Müslümanlar kendilerini doğru ifade edebiliyorlar mı? Bizim çok çirkin örneklerimiz yok mu? Allahu ekber diyerek insan öldürmeyi ne Müslümanlıkla ne insanlıkla nasıl bağdaştırabilirsiniz? Karıncayı öldürmesi mümkün olmayan bir insan kendi dininden olsun veya olmasın nasıl insan öldürebilir? İslam dinini doğru öğretecek insanlara ve kurumlara tüm dünyanın ihtiyacı var."
Müslümanların sanatta, estetikte ve mimaride geldikleri noktayı sorgulaması gerektiğini anlatan Güllüce, "En az okuyan bir Japon bir yılda 40 kitap okuyor. İlk emri "Allah'ın adıyla oku" olan bir dinin mensupları olarak kendimize ben bir yılda kaç kitap okuyorum diye sormamız lazım. 6 kişi bir yılda bir kitap okuyormuş. Bu ne demek? 150 Mehmet, 150 tane Hatice 1 Japon ediyor. İslam dünyası adına bu tablo bir problemdir" diye konuştu.

Yaklaşan cumhurbaşkanlığı seçimine değinen Güllüce, "Birinci turda sonuçlanmasını arzuluyorum. Zaten ilk turda olacak, muhalefet partilerinin bile ittifak ettiği bir konu. İhtilaf konusu yüzde kaçla olacağı. Yüzde 52 ile 60 arasında değişen rakamlar veriliyor. O yüzden desteklerinizle 50'den ne kadar yukarı çıkartırsanız, Allah sizden o kadar razı olsun, o kadar teşekkür ederiz deriz" dedi.

600 metrekarelik arsa üzerine bin 200 metrekare kapalı alana sahip 650 öğrenci kapasiteli Yıldız Eğitim Merkezinin temeli Bakan Güllüce'yle Schiedam Belediye Başkanı Cor Lamers, Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, Türkiye'nin Lahey Büyükelçisi Sadık Arslan ve IGMG Eğitim Başkanı Abdülhalim İnan tarafından temsili kazık çakılarak atıldı.
1,5 milyon avroya mal olacak eğitim merkezinin bir yılda tamamlanması hedefleniyor. Merkezde 3-16 yaş grubuna Türkçe, Kuran-ı Kerim, bilgisayar, musiki ve tiyatro gibi dersler verilecek. Merkezde engelliler de eğitim alabilecek.
Kaynak: AA