Ayvalık'ta Su Sorununu Baski Çözdü

Ayvalık'taki su sorununu Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Su Kanalizasyon İşletmesi (BASKİ) çözdü.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur'un talimatıyla yapılan Su Terfi Merkezi, BASKİ İçme Suyu ve Kanalizasyon Şube Müdürü İzzet Günal, Ayvalık ve Gömeç Şube Müdürü Saadettin Gezen'in çabalarıyla faaliyete geçti.
Çanakkale-İzmir karayolu Tellikavak mevkisinde yaptırılan ve saatte 150 ton su pompalayarak ilçenin susuzluk sorununu çok büyük bir oranda çözümleyecek merkezle ilgili açıklamalarda bulunan Günal, Ayvalık'ın sıkıntılı olan içme suyu sorununu teknik olarak gerçekleştirdikleri bir takım takviyelerle çözüme kavuşturmaktan duydukları memnuniyeti ifade etti.

Ayvalık ve çevresindeki nüfusun, yaz döneminde oldukça yüksek rakamlara ulaşmasıyla yıllardır yaşanılan su kesintileri sorununa müdahale ettiklerini belirten Günal, "Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Edip Uğur'un, 'Ayvalık'taki susuzluk sorununu derhal çözümleyin' şeklindeki talimatıyla harekete geçerek, üzerimize düşeni yaptık. Allah nasip ederse, bu yaz Ayvalık'ta geçmiş yıllarda yaşanılan bu sorunu, bundan sonra vatandaşlarımız yaşamayacaklar" diye konuştu.

Günal, Altınova'daki su kaynaklarının şu an için yeterli rezerve sahip olduğunu ifade ederek, "Ancak bu noktada önemli olan, suyun keyfi kullanılıp, kullanılmamasıdır. İçme suyunun amacının dışında, bahçe sulama, otomobil yıkama yada benzeri şekilde aşırı tüketilmesi halinde söz konusu su rezervi yeterli olamayabilir. Bu durum tamamen vatandaşlarımızın içme suyunu aşırı tüketmemesiyle ilgilidir" dedi.


Kaynak: AA