Altıeylül Belediyesi'nden Sahur Programı

Balıkesir Altıeylül Belediyesi "Şehri Ramazan" etkinlikleri kapsamında sahur gecesi düzenledi.

Altıeylül Belediyesi'nden Sahur Programı

Altıeylül Belediyesi Kuvay-i Milliye meydanında vatandaşlara sahur programı düzenledi.

Gece saat 02.30'da gerçekleşen sahur programı Balıkesirliler tarafından büyük ilgi gördü. 500 kişinin katıldığı sahura, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur ile Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz da katıldı.

Aileler çocuklarıyla birlikte katıldıkları sahur programının Balıkesir için çok güzel bir etkinlik olduğunu dile getirerek Belediyeye teşekkür ettiler. Gerçekleştirdikleri sahur programı hakkında bilgi veren Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu ise Balıkesir'de ilk defa böyle bir etkinlik gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Sahur programının Ramazan ayı bitene kadar her cumartesi devam edeceğini söyleyen Kafaoğlu, "Teravih namazından önce programlarımız oluyor. Teravihden sonra da saat 00.00'a kadar halk oyunları, orta oyunları, Hacivat-Karagöz gösterisi ve Tasavvuf müsikisi programlarımız ile vatandaşlarımıza dolu dolu Ramazanı yaşatıyoruz. Etkinlikleri düzenlediğimiz alanlara standlar koyduk. Bu standlarda yöresel yiyecekler, giyecekler ve kültürel etkinlikler düzenleniyor. Bir taraftan da çocukların hoşça vakit geçirmesi için oyun alanlarımız var" dedi.

Belediyelerin genelde iftar çadırları kurduğunu söyleyen Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, "Biz Balıkesir'de iftar çadırı yerine iftar sofraları düzenledik. 3 ayrı noktada günlük bin 200 kişiye iftar yemeği veriyoruz. Bugün de sahur vererek hemşehrilerimizle birlikte olmak istedik. 500 kişilik bir sahur programı düzenledik. Herkese hayırlı sahurlar" dedi.

Sahur programına katılan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur ise Altıeylül Belediyesi ve Karesi Belediyesi'nin etkinlikleri ile bütün vatandaşları memnun ettiğini dile getirdi. Başkan Uğur, "Bu bizim dönemimizin ilk Ramazanı. Bundan sonraki Ramazanlar daha güzel olacak" dedi.

Etkinliği düzenleyen Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu daha sonra vatandaşlarla birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. Sahur programı okunan dua ile sona erdi.
Kaynak: İHA