Adalet Bakanı Bozdağ, Fransa'da

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, İsral'in Gazze'ye saldırılarına ilişkin, "Hesaba, menfaate göre değil, ilkelere göre duruş ortaya koyuyoruz. Bütün dünya da bunu seyrediyor. Bir katliam karşısında bunu engelleme gücü olup da engellemeyenler bundan mesuldür" dedi.

Avrupalı Türk Demokratlar Birliğinin (UETD) iftar davetine katılmak üzere Lyon'a gelen Bozdağ, davet öncesinde Lyon İslam Toplumu Milli Görüş (IGMG) Teşkilatı'nı ziyaret etti.
Ziyarete AK Parti Milletvekilleri Hamza Dağ, Mevlüt Akgün, Fehmi Küpçü ile Lyon Başkonsolosu Hilmi Ege Türemen ve UETD Lyon Başkanı Ünal Özaydın katıldı.

Vatandaşlarla sohbet eden Bozdağ, İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılara değindi.
Bozdağ, Türkiye'nin dünyadaki haksızlıklara sesini yükselten tek ülke olduğunu belirterek, "Türkiye'nin her daim hakkın ve haklının sesi olması gerektiğine inanıyoruz. İlkesel duruşun doğru olduğunu düşünüyoruz. Hesaba, menfaate göre değil, ilkelere göre duruş ortaya koyuyoruz. Bütün dünya da bunu seyrediyor. Bir katliam karşısında bunu engelleme gücü olup da engellemeyenler bundan mesuldür" diye konuştu.

Türkiye'nin etrafının yangın yeri olduğuna dikkati çeken Bozdağ, hükümetin başarılı yönetim sergilediğini vurguladı.
Bozdağ, "Hamdolsun, hükümetimizi, ülkemizi başarılı yönetimle... Bu kadar olumsuzluklar etrafımızda yaşanırken, Türkiye'de huzur, istikrar ve barış hakim. Biz bunu koruduk ve bundan sonra da korumaya devam edeceğiz" değerlendirmesinde bulundu.
Kaynak: AA