Saruhanlı'da Biber Hasadı Başladı

Saruhanlı Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okur, ilçede yaklaşık 7 bin dekarlık alanda çeşitli cinslerde yetişen biberlerin hasadına başlandığını bildirdi.

Okur, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçede ekilen ve çoğunlukla konserve ve turşu üretiminde kullanılan biberlerin hasadına başlandığını söyledi.

Geçen yıl kilogramı 73 kuruştan satılan Jerekol cinsi biberin bu yıl tarladan 65 kuruşa çıktığını belirten Okur, ürünün fiyatındaki düşüşe dikkati çekti.
İlçede üretimin Halitpaşa, Alibeyli, Lütfiye ve Heybeli mahallelerinde ağırlıklı olduğunu ifade eden Okur, "Üreticinin bin bir zahmetle yetiştirip, bin bir ümitle hasat ettiği ürünün kilogramına 65 kuruş fiyat veriliyor. Geçen yıl 73 kuruş olan biberin fiyatı ne oldu da düştü? Ülkemiz de ne değişti? Girdi maliyetleri her yıl artarken, ürünlerin fiyatı neden düşüyor? Bu noktada biber üreticisi sıkıntılı günler geçiriyor. Fiyatların artmasını bekliyoruz'' dedi.

Saruhanlı'da biber üretimi yapan Nazmi Kahveci ise fiyatların düşüklüğü sebebiyle üreticinin maliyetini bile karşılayamadığını savundu.
Kaynak: AA