İrak'taki Çatışmalar

Büyükşehir Belediyesi'nin, Irak'ta Türkmeneli bölgesinde yaşayanlara 250 bin liralık sağlık malzemesi yardımı yapacağı bildirildi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, belediye meclisi Kuzey Irak'ta yaşayan Türkmenlerin ilaç ihtiyaçlarını karşılamak için yardım yapılması kararı aldı.
Buna göre, bölgedeki çatışmalardan olumsuz etkilenen ve çadır kentlerde hayatını devam ettirmeye çalışan yaklaşık 350 bin Türkmen'e, 100 bin lirası acil ilaç yardımı olarak teslim edilmek üzere 250 bin liralık sağlık malzemesi yardımı yapılacak.
Meclise öneriyi sunan Fatih Karayandı, bir süre önce Türkmeneli Sağlık Konseyi Başkanı Dr. Aydın Beyatlı ile temasa geçtiklerini belirterek, şunları kaydetti:
"Türkmeneli'de ve çadır kentlerde yaşayan Türkmen kardeşlerimizin ilaç ihtiyacı olduğunu öğrendik ve ihtiyaç duyulan ilaçların listesini kendisinden temin ettik. Adana Büyükşehir Belediye Başkanımız Hüseyin Sözlü'nün talimatları doğrultusunda konu belediye meclisinin gündemine alındı. İlaçları temin ettikten sonra Habur'a gidip oradaki Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) merkezine teslim edeceğiz. Böylece Türkmeneli Sağlık Konseyi yetkililerine ilaçlar ulaştırılacak."
İlaçların çadır kentlere ulaştırılması aşamasında ise Karayandı'nın da içinde bulunacağı bir heyetin bölgeye giderek incelemede bulunacağı ve farklı ihtiyaçların olup olmadığının tespit edileceği bildirildi.

Kaynak: AA