Van'da İş Bırakma Eylemi

Vangölü Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi'ne (VEDAŞ) hizmet veren taşeron firma işçileri, güvenceli çalışma ve ücret koşullarının yerine getirilmediği gerekçesiyle iş bırakma eylemi yaptı.

Kent merkezi ve 13 ilçede üç gün önce iş bırakma eylemi başlatan işçiler, kent merkezindeki İrfan Baştuğ Caddesi'nden Feqiye Teyran Parkı'na kadar yürüdü.
Sloganlar eşliğinde VEDAŞ yöneticilerini istifaya çağıran işçiler, güvenceli çalışma ve aldıkları ücretlerin düzeltilmesi dışında bir talepleri olmadığını belirtti.

İşçiler adına basın açıklamasını okuyan Çatak VEDAŞ çalışanlarından Galip Sardık, yıllardır taşeron şirketlerde emeklerinin karşılığını alamadan çalıştıklarını, arkadaşlarının can güvenliğini sağlayacak malzemeler verilmeden elektrik direklerine çıkarıldığını ileri sürdü.
Çalışan işçiler olarak haklarını alabilmek için sendikaya üye olarak örgütlendiklerini bildiren Sardık, şöyle konuştu:
"Bugün burada uyarı eylemi gerçekleştirmekteyiz. Baskılar devam ettiği sürece, önümüze kölelik sözleşmeleri çıkarıldığı sürece, sendikalardan istifa etmemiz istendiği sürece biz eylemlerimize devam edeceğiz. Vangölü EDAŞ'ta Hakkari'deki işçi kardeşlerimizin izlediği yol rotamızdır. Orada direnerek kazandığımız haklardan burada taviz vermemiz beklenemez. Çocuklarımız ve ailemizle yaşayabileceğimiz insanca bir ücret alana kadar mücadeleye devam edeceğiz. Şirketin sağlaması gereken işçi sağlığı ve güvenliği tedbirleri alınmadan direklere çıkmayacağız, trafo postalarında çalışmayacağız. Taleplerimiz kabul edilmediği sürece eylemlerimizi devam ettireceğiz."
Basın açıklamasına destek veren DİSK Enerji-Sen Genel Merkez Eğitim Sekreteri Süleyman Keskin de eylemlerden dolayı bir çalışanın dahi işine son verilmesini kabul etmeyeceklerini ve eylemlerini sonuna kadar sürdüreceklerini bildirdi.
İşçiler, basın açıklamasının ardından çeşitli sloganlar atarak olaysız dağıldı.
Kaynak: AA