Belediye Çalışıyor, Kurtul Değişiyor

Gemlik Belediyesi’nin mahalle statüsüne dönüşen eski köylere hizmet ve yatırımları sağanak halinde devam ediyor.

Belediye Çalışıyor, Kurtul Değişiyor

Kurtul sokaklarının parke taşı ve asfalt ile kaplama çalışmalarını tamamlayan Gemlik Belediyesi, atıl durumdaki Kurtul Dere ıslahına da başlattı. Dere ıslahının yanı sıra mahalle meydanı da yapacak olan Gemlik Belediyesi, Kurtul Mahallesindeki hummalı çalışmayı yaz aylarında bitirmeyi hedefliyor.

Mahalle Meydanı ve Dere Islah çalışmalarını yakından inceleyen Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Kurtul Deresinin yaklaşık 300 metrelik bölümünde temizleme, istinat duvarı yenileme, çevre düzenlemesi ve yeşillendirme çalışmalarını başlattıklarını kaydetti.

Dere üzerindeki köprünün de yıkılıp yeniden yapılacağını mahalle içindeki diğer iki köprünün de yenileneceğini müjdeleyen Refik Yılmaz, Kurtul’a yakışan meydanın da kısa sürede tamamlanacağını açıkladı.

Köyde parke taşı döşenmemiş ve asfaltlanmamış sokak bırakmayacaklarını da sözlerine ekleyen Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, parke taşı döşenmemiş bölgelere de 5 bin metrekarelik parke taşı döşeneceğini anlattı. “Gemlik Belediyesi çalışıyor Kurtul Değişiyor” diye konuşan Refik Yılmaz, Büyükşehir Belediye Yasası sonrası mahalle statüsüne 2014 Mart ayında dönüşen eski köylere bir yıl öncesinden hizmet getirmeye başlattıklarını vurgulayarak, 5 köye de spor tesisi kazandırma çalışmalarının devam ettiğini hatırlattı. Şehirde ne varsa köy mahallelerimizde de o olacak diyen Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, ilçenin tüm mahallelerini cazibe merkezi haline getirmek ve marka değerini yükseltmek için hizmet ve yatırımlara devam edeceklerini söyledi.

Kaynak: İHA