Yozgat Bozok Bereket Kervanı 3 Bin Kişiyi Gönül Sofrasında Buluşturdu

Yozgat Valiliği ve Yozgat Belediyesi işbirliği ile hazırlanan ve ‘Gönül sofrasında sizlerle‘ sloganıyla yola çıkan “Bozok Bereket Kervanı’ ilk iftar yemeğini Cumhuriyet Meydanı’nda 3 bin kişiye verdi.


İftar öncesi Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı ve Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan vatandaşları ve esnafı iftar yemeğine davet etti. Vali Yazıcı, iftar öncesi yaptığı konuşmada, Cumhuriyet Alanı’nı dolduran kalabalığın Ramazan-ı Şeriflerini kutladı. Bozok Bereket Kervanı’nın Türkiye sınırları dahilinde sadece Yozgat’ta uygulanan bir proje olduğunu ifade eden Vali Yazıcı, “İlkini geçen yıl yaptığımız Bozok Bereket Kervanı ile bu yıl da bütün ilçelerimizi gezeceğiz. Yine şehir merkezinde de birkaç bölgede vatandaşlarımızla iftar yemeklerinde bir araya geleceğiz” dedi.

Bozok Bereket Kervan’nın amacının hiçbir ayrım yapmaksızın, israf etmeden, işçisi, memuru, zengini fakiri herkesin bir sofrada buluşturmak olduğunu vurgulayan Vali Yazıcı, “Bozok Bereket Kervanı sofrasında Ramazan ayının bereketinden istifade etmek, beraberce dua etmek, yapılacak dualara amin demek için bir aradayız” ifadelerini kullandı.

Yozgat’ta devam eden ve temeli atılacak projeler konusunda vatandaşları bilgilendiren Yazıcı, Yozgat’ı daha yaşanabilir bir şehir haline getireceklerini söyledi.

Vali Yazıcı “Biz bu ilin güzelliklerini insanımızın hizmetine sunmaya, adamaya, niyet ettik. Bunu gaye edindik. İlimizde Kadın Termal Aquapark, Spor Vadisi gibi her noktada, bir çalışmanın olduğunu görüyorsunuz. Ama sizler de başaracağımıza inanır, bizlere omuz verirseniz ilimizin sosyal hayatının zenginleşmesi için yapılan bu çalışmaların daha çabuk ve kolaylaşacağına inanıyorum” şeklinde konuştu.

Belediye Başkanı Kazım Arslan ise Yozgatlılar olarak büyük bir aile olduklarını belirterek, “Bozok Bereket Kervanı’nı gönül sofrasında birleştirmek, bu büyük ailenin fertlerini bir arada görmek istiyoruz. Ramazan ayının getirdiği manevi iklimden hep birlikte istifade etmek için herkesi soframıza davet ediyoruz” dedi.

İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu tarafından yapılan iftar duası ile oruçlarını açan vatandaşlar, teravih vaktine kadar Nida Tüfekçi Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri tarafından seslendirilen ilahileri dinledi. Tiyatro sanatçısı Burak Öngel’in ‘Çelebi Emmi’ isimli sahne performansı ise izleyenleri güldürdü.
Kaynak: İHA