Ukrayna'daki Gelişmeler

Ukrayna Savunma Bakanı Mihail Koval, para karşılığı savaşanlar ve bölgedeki diğer savaşçı unsurların tamamının Ukrayna topraklarını terk etmesi durumunda Donbass'taki terörle mücadele operasyonunun sona ereceğini söyledi.

Koval, Ukrayna televizyon Kanalına yaptığı açıklamada, "Ülkenin doğusundaki terörle mücadele operasyonu, en son paralı savaşçının bizim toprakları terk ettiğinde sona erecektir. Biz, bunun en kısa zamanda gerçekleşmesi için çalışacağız" ifadesini kullandı. Koval, Donbass topraklarına sorunları getiren savaşçıların etkisizleştirilmesi gerektiğini belirterek, "Biz, bunu yapacağız. Karşımızdaki tarafın, Devlet Başkanının teklif ettiği barış planı koşullarını kabul etmesi durumunda ateş etmeyi durdurabiliriz" diye konuştu.

Koval, Donbass'taki olayların müzakereler ve uzlaşma sonucunda sona erebileceğine değinerek, "(Titrek bir barış, güzel bir savaştan daha iyidir) diye bir atasözü var. Bu atasözü günümüzdeki durumda da geçerlidir. Biz, askerler görevimizi yapıyoruz. Eğer düşmanlarımız, Devlet Başkanı tarafından belirlenen talepleri kabul ederse, inanıyorum ki kısa bir zamanda barış gelecektir" dedi.

Koval, ülkenin doğusundaki Ukrayna askerlerinin, istihbarat verilerinden yola çıkarak sadece teröristlere ateş açtığını aktararak, "Bizde, istihbarat bilgisi alınmayan hedefe yönelik ateş açılan hiçbir vaka yoktur" değerlendirmesinde bulundu.
Terörle mücadele operasyonuna katılan askerlerin, istihbarat bilgisi alınan 120 hedefe ateş açtığını dile getiren Koval, bunun çok ciddi bir mesele olduğunu, tüm hedeflerin istihbarat tarafından uzaydan da olmak üzere çeşitli yöntemlerle incelendiğini, rapor edildiğini belirtti.

Kaynak: AA