Hamas Açıklaması

İsrailli 3 gencin Batı Şeria’da ölü bulunmasının ardından İsrail Başbakanı Netanyahu’nun “Hamas yaşananların bedelini ödeyecek” açıklaması sonrası Hamas Sözcüsü Sami Ebu Zuhri Filistin’e herhangi bir siyasi eylemde bulunulması durumunda ‘İsrail’in cehennemin kapılarını açacağını’ ifade etti.


Zuhri saldırıdan Hamas ve Filistin’in sorumlu tutulması halinde bunun bedelinin olacağını belirterek, “Eğer işgalciler (İsrail) gerginlik ya da savaş çıkarırsa kendileri için cehennemin kapısını açmış olurlar” dedi.

Geçtiğimiz günlerde Batı Şeria’da 3 İsrailli genç kaybolmuş ve İsrail olaydan Hamas’ı sorumlu tutarak bölgede geniş çaplı müdahalelerde bulunmuştu. Birçok kente saldırı düzenleyen İsrail güçleri 3 genci her yerde arayarak kaçırılan gençlerin sorumlusunun Hamas olduğunu söylemişti. 3 gencin Batı Şeria’da dün cesetlerinin bulunması sonrası çok sert açıklamalar yapan İsrail Başbakanı Netanyahu, Hamas’ı suçlu bularak bu konuda gereken cevabı verecekleri konusunda yemin etmişti. Netanyahu açıklamasında, “Gençlerimiz insan görünümlü soğukkanlı hayvanlar tarafından kaçırıldı ve öldürüldü. Bu olaydan Hamas sorumludur ve bunun bedelini ödeyecekler” demişti. İsrail Savunma Bakanı Yardımcısı Danny Danon ise “Hamas tamamen yok edilene kadar durmayacağız. Teröristlerin evi ve orduları yok edilmeli” demişti.
Kaynak: İHA