Silvan'daki İzinsiz Gösteri

Silvan ilçesinde düzenlenen izinsiz gösterilerle ilgili gözaltına alınan 3 kişiden 2'si tutuklandı.

Lice'deki olayları bahane ederek Bağlar Mahallesinde toplanan polise ses bombası, taş, molotofkokteyli ve havai fişekle saldıran grubun düzenlediği izinsiz gösterilerde gözaltına alınan Ş.T ile B.M (14) ve H.Ü, emniyetteki ifade verme işleminin ardından adli mercilere sevkedildi.
Zanlılardan B.M ve Ş.T, "örgüt adına hareket etme", "taş atarak kamu malına zarar verme", "molotofkokteyli ile saldırıda bulunma suçlarından tutuklandı. H.Ü ise zihinsel engelli olduğu gerekçesiyle tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Tutuklanan Ş.T'nin babası S.T, yaptığı açıklamada, çocukların suça sürüklendiğini belirterek, "Bu çocukları suça yönlendiren BDP ilçe teşkilatıdır. Çocuklarımızı bu tür gösterilere götürüp taş attırıyorlar" dedi.

Oğlunun okumasını istediğini ancak suça karıştığını belirten S.T, çocukların internet yoluyla bu tür izinsiz gösterilere katıldığını belirterek, şöyle konuştu:
"Yetkililerden bu çocukların suçtan uzak tutularak okumalarının sağlanması için destek bekliyoruz. Bizim çocuklarımız da okusun. Çocuklarımız okula gideceklerine taş atıyorlar. Taş atıp insanların huzurunu bozmamaları gerekir. Ancak çocuklarımıza artık gücümüz yetmiyor. Başbakan ve İçişleri Bakanından destek bekliyoruz."
Kaynak: AA